Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ședință decisivă pentru viitorul coaliției PSD - ALDE

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu dau cărțile pe față. Liderii coaliției de guvernare discută despre alegerile prezidențiale.A mai rămas doar o zi până când PSD își va desemna, în Comitetul Executiv, candidatul care va intra în cursa pentru Cotroceni.

Ședință decisivă pentru viitorul coaliției PSD - ALDE
Comentează 0

ALDE insistă. Suține că Tăriceanu are cele mai mari șanse să îl învingă pe Klaus Iohannis. Mai mult, ALDE amenință că iese de la guvernare. Viorica Dăncilă vrea să aibă o discuție și cu Victor Ponta. 

PSD a decis că trebuie să participe cu propriul candidat la alegerile prezidenţiale, iar Comitetul Executiv al formaţiunii a respins, prin vot, varianta susţinerii candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu.

,,Voi discuta și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Ponta(...) Avem nevoie de aliante, de discuții . Vream sa reluam discutiile cu sindicatele și cu ONG-urile.  Vrem sa facem un bloc mult mai amplu pentru alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat duminica seara ca dacă ALDE iese de la guvernare, atunci „într-o oră” se poate duce să vorbească cu formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru o alianță.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va avea loc, marţi, iar secretarul general al formaţiunii, Mihai Fifor, a anunţat că în cadrul şedinţei ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD. 

 Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din toamnă va avea loc în 3 august.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite