Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coaliţia de guvernare se RUPE. ALDE a votat ieşirea de la guvernare şi alianţă cu Pro România. Tăriceanu renunţă şi la şefia Senatului

Mutari explozive pe scena politica. Coaliţia de guvernare PSD - ALDE se rupe după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis ieşirea partidului său de la guvernare şi încheierea unei alianţe cu Pro România, partid condus de fostul premier Victor Ponta. Potrivit unor surse politice citate de România TV, Călin Popescu Tăriceanu urmează să demisioneze de la conducerea Senatului săptămâna viitoare. De asemenea, ministrii ALDE din Guvernul Dăncila sunt gata să îşi puna demisiile pe masa premierului Viorica Dăncilă.

Coaliţia de guvernare se RUPE. ALDE a votat ieşirea de la guvernare şi alianţă cu Pro România. Tăriceanu renunţă şi la şefia Senatului
Comentează 0

UPDATE: Președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că a renunțat la candidatura sa la alegerile prezidențiale și că va renunța și la a doua funcție în stat.

"Am renuntat la candidatura la prezidentiale pentru a nu se mai spune ca intentia noastra de a parasi coalitia e bazata pe dorinta PSD de a avea candidat la prezidentiale. Pentru noi mai important decat candidatura la prezidentiale e viitorul ALDE si am hotarat sa renunt la candidatura. Luni in prima zi de functionare a Senatului voi anunta demisia oficiala din functia de presedinte al Senatului", a anuntat Tariceanu, dupa ce liderii filialelor au decis sa se iasa de la guvernare.

Tăriceanu a precizat ca ALDE a stabilit sa-l sustina pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidentiale. Cetatenii vor un presedinte al tuturor romanilor, nu un candidat al unui partid care are anumite obligatii si care ajuns la Cotroceni aduce cu el simpatiile si antipatiile partidului din care face parte. Diaconu ne-a zis ca are nevoie de un sprijin logistic sa stranga semnaturi si pentru derularea campaniei prezidentiale, i le vom oferi", a indicat liderul ALDE.

"Colegii și-au dat acordul pentru constituirea unei alianțe electorale cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale", a mai zis el.

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE a rupt alianța guvernamentală cu PSD și a explicat de ce s-a luat această decizie. Totul a venit ca urmare a reacției Vioricăi Dăncilă, care a refuzat orice răspuns la cererile ALDE.

"Am discutat cu doamna Dăncilă, azi dimineață, la ora 10, despre ce trebuie să facem. Am așteptat să îmi spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării: un nou program de guvernare, o echipă guvernamentală restructurată, un număr de secretari de stat reduși la jumătate, o proiecție pentru rectificarea bugetară de anul acesta. Abordarea unor probleme pe care nu putem să le ignorăm: percepția publică despre slaba competență a Guvernului și a administrației. Am așteptat răspunsuri pentru ca guvernarea să poată continua. Nu am avut niciun fel de contrapropunere. I-am spus că voi merge în fața colegilor și le voi prezenta situația așa cum este. Ei au luat decizia de a nu se mai continua guvernarea cu colegii de la PSD.", a declarat Călin Popescu Tăriceanu după ședința ALDE.

 

UPDATE: Șefii filialelor ALDE și conducerea centrală a partidului au decis, luni, în Parlament, să iasă de la guvernare și să facă alianță cu Pro România. De asemenea, ALDE va susține candidatura independentă a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

Miniștrii ALDE își vor depune demisia din funcție marți, zic surse din partid. La începutul sesiunii parlamentare, Călin Popescu Tăriceanu va demisiona și el de la șefia Senatului.

Conducerea ALDE se reuneşte luni într-o sedinţă extrem de importantă, liderii partidului fiind aşteptaţi să voteze ieşirea de la guvernare. Dacă se va da vot pentru ieşirea de la guvernare, toţi miniştrii ALDE vor demisiona din Cabinetul Dăncilă.  

O decizie extrem de importantă va veni şi din partea lui Călin Popescu Tăriceanu asta pentru că liderul ALDE este decis să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Potrivit surselor citate de România TV, Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din a doua funcție din stat la începutul sesiunii parlamentare, adică săptămâna viitoare.

Călin Popescu Tăriceanu conduce Senatul din 2014.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite