Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Miniștrii ALDE își dau, astăzi, demisia. Ramona Mănescu rămâne în Guvern

Guvernul Dăncilă se reunește, astăzi, în prima ședință de Guvern de când ALDE a anunțat că iese de la guvernare. După această ședință, miniștrii Alianței Liberalilor și Democraților își vor da demisiile din Executiv.

Miniștrii ALDE își dau, astăzi, demisia. Ramona Mănescu rămâne în Guvern
Comentează 0

Grațiela Gavrilescu, Viorel Ilie și Anton Anton sunt miniștrii ALDE, care vor părăsi Guvernul Dăncilă. În locul lor, Viorica Dăncilă propune miniștri interimari. 

Nu toți au respectat însă decizia politică a partidului care i-a trimis la Palatul Victoria. Ramona Mănescu refuză să-și dea demisia și rămâne ministru al Afacerilor Externe. 

Ramona Mănescu: ”Nu iau în calcul să mă înscriu în PSD, nu mi-a cerut nimeni acest lucru”

„Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta pentru România să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior cred că este un lucru rău. Şi eu îmi asum să rămân în continuare măcar până se clarifică situaţia, măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de externe din UE, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii 5 ani”, a spus  spus Ramona Mănescu.

În legătură cu faptul că Tăriceanu a spus că miniştrii ALDE care nu vor demisiona vor fi excluşi din partid, Ramona Mănescu a spus: „Sunt convinsă că aşa va fi, nu am nicio îndoială că dl Tăriceanu va face exact cum a spus”.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite