Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SE SCHIMBĂ LEGEA! Te bagă la puşcărie 3 ani! NU mai ai voie SĂ SPUI așa ceva

Mai mulţi deputaţi de la PSD, UNPR, ALDE, independenţi, dar şi un deputat PNL au depus la Senat o propunere legislativă privind reincriminarea în Codul Penal a defăimării ţării şi a naţiunii, prin care manifestările publice de acest fel se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi, iniţiatorii vizând evenimente din Transilvania, informează news.ro.

SE SCHIMBĂ LEGEA! Te bagă la puşcărie 3 ani! NU mai ai voie SĂ SPUI așa ceva
Comentează 0

Propunerea legislativă depusă miercuri la Senat completează Legea 286/2009, privind Codul Penal, prin introducerea unui nou articol, 256 1, intitulat ”Defăimarea ţării şi a naţiunii”.

Astfel, potrivit noului articol din lege, ”manifestările publice săvârşite cu intenţia de a defăima ţara sau naţiunea română se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Expunerea de motive la propunerea legislativă este semnată de deputaţi din grupurile UNPR, PSD, ALDE dar şi de un deputat de la PNL, Traian Dobrinescu.

În document se precizează că, prin legea 140/1996, legiuitorul român a consacrat un plus de protecţie faţă de valorile fundamentale ale statului român, anume ţara şi naţiunea, consacrând infracţiunea de ”defăimare a ţării şi a naţiunii”, însă, ulterior, infracţiunea a fost dezincriminată prin legea 278/2006.

”Politica legiuitorului român din anul 2006 s-a dovedit a fi falimentară odată cu escaladarea actelor reprobabile ce au avut loc în anumite părţi ale ţării, unde au fost spânzurate, simbolic, personaje istorice, aude au fost date jos cu forţa de pe clădirile oficiale drapele naţionale şi unde drapelele au fost înlocuite, de Ziua Naţională a României, cu steaguri negre”, se menţionează în expunerea de motive.

Citește mai mult pe cyd.ro


Scrie un comentariu

trimite