Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se întoarce iarna: cod galben de ninsori şi vânt puternic

Se întoarce iarna: cod galben de ninsori şi vânt puternic
Comentează 0

ANM a emis o atenţionare meteorologică cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru mai multe zone din ţară, valabilă în intervalul 26 martie, orele 08:00 - 20:00. De asemenea, meteorologii au emis o informare meteo de precipitaţii, vânt şi brumă pentru toată ţara, valabilă în intervalul 26 martie, ora 03.00 - 27 martie, ora 10.00.

Intervalul: 26 martie, orele 08:00 - 20:00
Zonele afectate: Carpaţii Orientali şi Meridionali
Fenomene: intensificări ale vântului şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare

În intervalul menţionat în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ, iar în special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat mai consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 55...60 km/h, iar pe creste peste 70...80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intervalul: 26 martie, ora 03 - 27 martie, ora 10
Zonele afectate: toată ţara
Fenomene: precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului, brumă

Începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (25/26 martie) precipitaţiile se vor extinde treptat și vor cuprinde pe parcursul zilei de duminică (26 martie) centrul, sudul şi estul țării unde se vor cumula pe arii restrânse 15...20 l/mp. Va ploua, iar în Transilvania şi trecător în Moldova vor fi precipitații și sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Îndeosebi pe parcursul zilei de duminică în majoritatea zonelor, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50...60 km/h.

În a doua parte a nopţii de dumincă spre luni şi în dimineaţa zilei de luni, în regiunile intracarpatice şi izolat în rest se va produce brumă.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite