Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimbări dramatice ale vremii. Când se întoarce canicula

Vremea pendulează de la o extremă la alta, semn că schimbările climatice sunt mai grave decât s-a presupus până acum. După două zile cu ploi și temperaturi de până la minus 4 grade, vremea se îndreaptă de luni după-amiază, iar de miercuri-joi avem iarăși disconfort termic.

Schimbări dramatice ale vremii. Când se întoarce canicula
Comentează 0

Vremea este încălzire, iar weekendul următor se va ajunge din nou la temperaturi peste media normală acestei perioade. Începând de miercuri, se ating din nou 34-35 de grade Celsius, în Capitală și alte regiuni din țară. 

Luni, vremea se va ameliora, ca aspect, dar și din punct de vedere termic. Astfel, innorări, ploi de scurtă durată, posibil și descărcări electrice vor mai fi, insă pe arii restrânse, în regiunile sudice și în zonele de deal și de munte. Valorile de temperatură vor fi în creștere fată de duminică, cu maxime cuprinse între 22 și 30 de grade. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei.

București

În cursul zilei vor mai fi innorări dar numai trecător vor fi condiții să plouă slab. Spre seară, norii se vor rari. Vântul va fi moderat, cu unele intensificări. Dimineață, în jur de 15 grade și la amiază, 26...27 de grade.

Munte

Vremea se va ameliora, că aspect, dar și din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei când pe arii restrânse vor fi averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări izolate în prima parte a intervalului.

Mare

Vremea va fi racoroasă. Cerul va fi temporar noros și trecător în sudul zonei vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare, cu viteze ce vor depăși la rafală 55-60 km/h. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 24 și 27 de grade, iar temperatură apei mării va avea valori cuprinse între 20 și 23 de grade.

Marți, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil cu innorări temporare, după-amiază, în zonă de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări, pe parcursul zilei, în sud-estul tării. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, ușor mai ridicate în Banat, cu 32 de grade la Timișoara.

În București, vremea va continuă să se incălzească. 15...16 grade dimineață, ceva mai puțin în zona preorășenească, și 29...30 de grade la amiază. Cerul va fi variabil iar vântul va suflă slab și moderat.

Miercuri, vremea va fi predominant frumoasă iar temperatură va mai crește. Maximele se vor încadra între 25 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în Banat și Oltenia, cu 34 de grade la Timișoara și Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineață, dar cu innorări temporare după-amiază în zonele montane, unde doar izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea.

În București, vremea va fi frumoasă și se va mai încălzi. 15...16 grade dimineață și în jur de 31 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineață iar vântul va suflă slab și moderat.

Regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă cu posibilitatea de averse după-amiază doar la deal și la munte. Temperaturile maxime, mai mari decât ieri, peste 25 de grade cu excepția depresiunilor intramontane, ajung la 30 de grade la Timișoara, 28 la Oradea și 26 la Cluj și Sibiu.

În sud, mai sunt innorări și ploi de scurtă durată, posibil și descărcări electrice, insă pe arii restrânse. Și aici se mai încălzește, va fi o zi de vară cu maxime agreabile, între 25 și 28 de grade. Mai bate puțin vântul, în Bărăgan.

Și în Dobrogea mai sunt posibile ploi slabe izolate iar vântul mai are intensificări, în special pe litoral. 27 de grade vor fi la amiază la Tulcea și 26 la Constanța.

În Moldova, vreme în general frumoasă și maxime în creștere față de duminică, 24 de grade la Suceava, 26 la Iași și Bacău, 27...28 de grade în sudul regiunii, la Focșani și Galați.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite