Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal. Codul Penal a trecut de Senat, cu abuzul în serviciu redefinit de PSD. UDMR s-a abținut

Codul Penal a trecut marți de Senat, cu propunerea PSD de redefinire a abuzului în serviciu. În plen a fost  scandal, după ce Opoziția a spus că nu este cvorum pentru dezbaterea proiectului. USR, PMP și PNL au părăsit sala, în timp ce PSD vocifera. Astfel, un senator le-a spus, țipând: ”Bă, dar nu munciți și voi?!”. Ulterior, din sală s-a mai auzit și ”Duceți-vă în Piață, vă așteaptă Orban!”. Ulterior, PSD s-a mobilizat, astfel încât cvorumul a fost  asigurat: erau 73 de senatori, iar Opoziția a revenit în sală. Pe de altă parte, o supriză a venit și de la UDMR. Aceștia au spus că vor vota Codul Penal doar dacă neglijența în serviciu rămâne în vigoare, iar la abuzul în serviciu se va vota forma propusă de Marton Arpad. Nu s-a întâmplat așa, iar în final, UDMR s-a abținut de la vot. În galeria articolului este atașat și raportul comisiei care are 132 de pagini. 

Scandal. Codul Penal a trecut de Senat, cu abuzul în serviciu redefinit de PSD. UDMR s-a abținut
Comentează 0

Plenul Senatului a votat Codul Penal cu 74 de voturi ”pentru”, 28 ”impotrivă” si 9 abțineri. Votul vine după ce luni, comisia Iordache a terminat, modificările la Codul Penal, și a redefinit amendamentul cu cea mai mare miză: abuzul în serviciu.

Astfel, a fost aprobată propunerea PSD care pornește de la forma înaintată de Ministerul Justiției: prag de 1 900 lei, nivelul unui salariu minim brut pe economie, iar fapta să fie săvârșită pentru sine, rude sau afini până în gradul II, și nu pentru terți, cum prevedea până acum legea. Concret, USR susține că Dragnea ar urma să scapă de dosarul ”Bombonica”, prin această prevedere, pentru că nu a săvârșit fapta ”pentru sine, o rudă sau un afin, ci pentru partid”. PSD a redus și pedeapsa pentru abuz în serviciu: închisoare de la 2 la 5 ani sau amendă, față de inchisoarea de la 2 la 7 ani, cum e în forma actuală. 

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite