Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești

Micul dejun nu mai reprezintă cea mai importantă masă a zilei, cel puțin nu pentru persoanele care încearcă să slăbească. Studiile anterioare îți aruncau în fața n motive să nu sari niciodată peste micul dejun. Primul și cel mai important: dacă vrei să slăbești,atunci micul dejun devine obligatoriu.

Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești
Comentează 0

Dar cercetătorii nu au găsit dovezi puternice care să susțină această teorie. Ei merg mai degrabă pe ipoteza conform căreia persoanele care iau micul dejun consumă mai multe calorii pe parcursul zilei și cântăresc puțin mai mult decât persoanele care omit să ia masa dimineața.

Experții spun însă că un mic dejun sănătos poate fi o sursă excelentă de calciu și fibre. S-a demonstrat, de asemenea, că îmbunătățește capacitatea de concentrare, în special la copii.  Să nu mai amintim că micul dejun te încarcă de energie, menține inima sănătoasă și întărește sistemul imunitar.

Persoanele care nu iau masa de dimineața,consumă mult mai multe alimente grase în restul zilei, potrivit cercetătorilor efectuate de-a lungul timpului. Dacă vrei să mănânci mai puțin la prânz și seara și să nu mai poftești după alimente dulci, consumă la micul dejun proteine de calitate superioară,legume și fructe.

Dar nouă cercetare, care a revizuit rezultatele a 13 studii separate privind consumul micului dejun, modificarea greutății și consumul de energie, a găsit puține dovezi ca să susțină aceste opinii. Constatările echipei de cercetare de la Universitatea Monash (Australia) sugerează că obiceiul de a sări peste micul dejun ar putea fi de fapt o metodă bună de a reduce aportul zilnic de calorii.

Specialiștii  au descoperit că persoanele care iau micul dejun consumă în general mai multe calorii spre deosebire de cei care preferă să sară peste prima masă a zilei care nu au avut un apetit mai mare după-amiaza.

Ce înseamnă un mic dejun sănătos?

  • Pentru un boost de energie – încearcă un terci cu mere și  scorțișoară sau pâine integrală prăjită cu iahnie de fasole (recomandarea BBC)
  • Pentru proteine – omletă cu spanac și pâine prăjită sau un iaurt grecesc slab cu fructe și nuci
  • Ceva ușurel – smoothie din fructe sau banană și spanac  ori pâine prăjită cu pastă de avocado

Cercetătorii susțin totuși că trebuie să mai studieze facă micul dejun ajută sau nu în dietele pentru slăbit.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite