Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Samsung Galaxy Z Fold 4 a fost lansat, procesor nou și camere foto mai bune

Samsung Galaxy Z Fold 4 a fost lansat, procesor nou și camere foto mai bune
Comentează 0

Samsung a lansat pe piață cel mai recent telefon pliabil, numit Samsung Galaxy Z Fold 4. Dispozitivul vine cu mai multe îmbunătățiri față de predecesorul său, în special în departamentul interne. Din punct de vedere al designului, Galaxy Z Fold 4 arată destul de asemănător cu Galaxy Z Fold 3, cu toate acestea, este mai scurt cu 3,1 mm și, de asemenea, mai subțire în comparație cu predecesorul său. În afară de asta, dispozitivul este puțin mai larg, iar atunci când este combinat cu ramele subțiri, oferă un raport de aspect de 23:9 pentru afișajul exterior.

Samsung Galaxy Z Fold 4 are un afișaj exterior de 6,2 inch (15,75 cm) și un ecran interior de 7,6 inch (17,02 centimetri) cu un nou raport de aspect de 10,8: 9, făcându-l mai pătrat în comparație cu raportul de aspect de 11,2: 9 găsit la Samsung Galaxy Z Fold 3. Ecranul exterior este Dynamic AMOLED HD+ (2316 x 904 pixeli), în timp ce afișajul interior este Dynamic AMOLED cu rezoluție QXGA+ (2176 x 1812 pixeli). Ambele display-uri suportă o rată de reîmprospătare de până la 120Hz. Cele două ecrane au protecție Gorilla Glass Victus+. Cadrul este realizat din Armor Aluminium.

Procesorul Snapdragon 8+ Gen 1 este la bord însoțit de până la 12GB de memorie RAM și până la 1TB de stocare internă (în funcție de regiune). Smartphone-ul are o baterie de 4.400 mAh cu o încărcare rapidă de 25W. Telefonul poate ajunge la o încărcare de 50% în 30 de minute, potrivit GizmoChina.

În ceea ce privește software-ul, dispozitivul s-a îmbunătățit mult în comparație cu ultima generație. Are o interfață de utilizare bazată pe Android 12L, care vine acum cu o bară de activități asemănătoare PC-ului în partea de jos a dispozitivului. Astfel permite acces instantaneu la aplicații recente, cele mai utilizate aplicații etc. Compania a optimizat Facebook, Youtube, Netflix, Disney+, și Microsoft Teams pentru a utiliza mai bine factorul de formă pliabil, în timp ce aplicații precum Outlook, Office, Teams și Google Meet de la Microsoft oferă acum funcționalități asemănătoare tabletei.

Există, de asemenea, un Flex Mode, care se activează cu telefonul pe jumătate pliat într-o poziție asemănătoare unui laptop. Aceasta activează camera pentru apeluri video în aplicațiile care acceptă modul. Pentru cei care nu o fac, va transforma jumătatea inferioară a ecranului într-un touchpad și bară de comenzi rapide.

S Pen-ul are, de asemenea, o nouă funcționalitate numită extragerea textului, care este în esență o modalitate rapidă și ușoară de a copia și lipi text folosind S Pen-ul. Opțiunile de conectivitate includ 5G, 4G LTE, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, GPS și portul USB Tip-C pentru încărcare și sincronizare a datelor. Telefonul are un rating IPX8 pentru rezistența la apă. Nu este rezistent la praf!

Samsung Galaxy Z Fold 4 are o cameră principală de 50 megapixeli cu suport OIS și EIS, una ultra-wide de 12MP și o cameră telefoto de 12 megapixeli cu zoom optic 3x, suport. Dispozitivul oferă, de asemenea, un zoom digital de 30x, pe care Samsung îl numește „Space Zoom”. Camera seffie in-display este de 4MP. Cu toate acestea, este mai bine ascunsă de data aceasta din cauza densității crescute a pixelilor. Pe ecranul exterior are o camera selfie de 10 megapixeli.

Samsung Galaxy Z Fold 4 are un preț de pornire de 1.799$ / 1.800€ pentru modelul de 12GB RAM + 256GB. Modelul de 12GB de RAM + 512GB și modelele de 12GB + 1 TB costă 1.920 euro, respectiv 2.160 euro. Pre-comenzile au început deja și vor fi livrate până pe 25 august. Telefonul va fi la vânzare pe tarabe începând cu 26 august în trei opțiuni de culoare - Graygreen, Phantom Black și Beige.

Sursa Foto: Samsung Global Newsroom


Scrie un comentariu

trimite