Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Românii lovesc din nou! Întrebarea "Care este diferenţa dintre număr şi cifră" le-a pus capac

Da, ştim, românii nu o duc prea bine la capitolul cultură generală, dar parcă asta e prea de tot! Realizatorul emisiunii "Vax Populi" a ieşit pe uliţele patriei pentru a afla răspunsul la o întrebare simplă: "Care este diferenţa dintre cifră şi număr?"

Românii lovesc din nou! Întrebarea
Comentează 0

Greu, foarte greu! Iar răspunsurile şi mai greu de acceptat. Cum a ajuns litera "A" să fie cifră? Aflăm din clipul de mai sus!

Şi între timp să lămurim şi treaba asta!

Cifrele sunt semnele sau simbolurile grafice cu care se scriu numerele, sunt reprezentarea grafică a acestuia. Din punctul de vedere al semioticii, cifra este un semnificant, iar numărul este un semnificat. Exemplu: cele 10 cifre de la 0 la 9.

Numărul este un concept abstract (lipsit de formă, culoare etc.) ce descrie o anumită proprietate comună a unor colecții sau mulțimi de obiecte - și anume tocmai bogăția (numărul) de elemente din ele. Formulat neriguros, numărul se poate defini conceptual drept proprietatea comună a tuturor mulțimilor cu același număr de elemente. Numerele sunt notate cu cifre (44, 3,14, 13.880 etc.), dar și fiecare din cele 10 cifre poate reprezenta un număr. 

Astfel, numărul „10” se reprezintă în scris cu ajutorul cifrelor „1” și „0”.

Sursa a1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite