Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VESTE BOMBĂ! Se întâmplă de la 1 IANUARIE. Toţi românii trebuie să afle ASTA

De la 1 ianuarie 2016, ordinea de stingere a obligaţiilor fiscale s-a schimbat. Cine nu are plătite amenzile, chiar dacă vrea să plătească impozitul, automat se vor achita mai întâi amenzile

VESTE BOMBĂ! Se întâmplă de la 1 IANUARIE. Toţi românii trebuie să afle ASTA
Comentează 0

De la 1 ianuarie 2016 “...se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală” se arată în art. 165 alin. 2 din Noul Cod de Procedură Fiscală, potrivit Realitatea.net. 

În multe cazuri, mulţi dintre cetăţenii care şi-au plătit amenzile, nu duc dovada plăţii la poliţie sau dovada plăţii nu a ajuns la poliţie şi a trimis către organul fiscal local amenzile pentru punerea în executare.

Din practică, organul fiscal local, de cele mai multe ori nu are cunoştinţă de plata amenzilor pe care poliţia le trimite spre executare pentru că plata se poate efectua oriunde pe teritoriul României până la începerea executării. Însă pentru scăderea debitului, organul fiscal de domiciliu trebuie să fie înştiinţat de către contribuabil sau de către organul fiscal unde a fost făcută plata.

sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite