Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Rezultate alegeri în Republica Moldova: PAS, partidul preşedintelui Maia Sandu, 52,53 %. BECS – 27,36 %, după centralizarea a peste 99% dintre procesele verbale

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare.

Rezultate alegeri în Republica Moldova: PAS, partidul preşedintelui Maia Sandu, 52,53 %. BECS – 27,36 %, după centralizarea a peste 99% dintre procesele verbale
Comentează 0

Rezultate alegeri în Republica Moldova. Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a înregistrat 52,53% din voturi la alegerile parlamentare aniticipate din Republica Moldova, după procesarea 99,58% din voturile înregistrate în Republica Moldova. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic „Şor” (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, cu 4,11% din voturile alegătorilor.

Pe următoarele locuri se află Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr- 2,34% şi Partidul Democrat din Moldova – 1,82%.

În condiţiile în care pragul electoral este de 5% pentru partidele politice şi 7% pentru alianţele electorale, în noul legislativ din Republica Moldova acced doar trei formaţiuni politice, PAS, BECS şi PPS, urmând ca partidul preşedintelui Maia Sandu să aibă o majoritate covârşitoare.

În Chişinău, după prelucrarea celor 304 procese verbale, PAS a obţinut peste 56,77% din voturi, BeCS – 28,4%, iar Partidul Politic Şor 3,63%.

Rezultate alegeri în Republica Moldova. În străinătate, au fost prelucrate 137 de procese verbale din 150, iar PAS a câştigat detaşat, obţinând 85,93% din voturi. Pe locul doi se clasează Blocul electoral „Renato Usatîi” cu 2,84%, iar pe locul trei – Partidul politic Democraţia Acasă – 2,83%. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor clasează pe locul patru cu 2,55%.

Comisia Electorală Centrală precizează că rezultatele scrutinului poartă un caracter preliminar, până la prezentarea, la CEC, a documentelor electorale în original.

La alegerile de duminică au participat 1,47 milioane de alegători, respective 48 la sută. În secţiile din străinătate s-au prezentat la urne peste 205.000 de alegători. În cele 41 secţii de votare constituite pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului au votat circa 30.000 de alegători.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite