Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alegeri Republica Moldova. Pro-europenii, rezultat bun. Învinși de fraude și de sistemul de vot

Alegeri Republica Moldova. Socialiștii președintelui pro-rus Igor Dodon au venit pe primul loc în scrutinul legislativ desfășurat duminică peste Prut. Opoziția pro-europeană a obținut un rezultat foarte bun, în ciuda fraudelor și a sistemului de vot potrivnic. Partidul Democrat, al omului de afaceri Vlad Plahotniuc, a sosit pe locul trei.

Alegeri Republica Moldova. Pro-europenii, rezultat bun. Învinși de fraude și de sistemul de vot
Comentează 0

Alegeri Republica Moldova. Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), al președintelui pro-rus Igor Dodon, a obţinut 31,41% din voturi la scrutinul legislativ desfășurat duminică peste Prut și mkarcat de nenumărate acuzații de fraudă și nereguli, din partea opoziției pro-europene.

PSRM este urmat de Blocul Electoral ACUM (Platforma DA şi PAS) cu 26,06%, potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală luni, la ora 07:00, după procesarea a 97,29% din procesele verbale, un rezultat foarte bun pentru Opoziția ignorată de presă și confruntată cu lipsa de resurse.

Blocul ACUM a câștigat cele mai multe mandate pe circumscripțiile uninominale din Chișinău. Potrivit rezultatelor finale, blocului le-a revenit 6 mandate de deputat, în timp ce socialiștilor numai 5.

La nivel național, pe locul trei a sosit Partidul Democrat, al oligarhului Vlad Plahotniuc, aflat la guvernare, pentru care şi-au dat votul 24,05% din alegători. Iar pe patru a venit Partidul Politic 'Şor' - 8,49%.

Alegeri Republica Moldova. Opoziția pro-europeană a lansat mai multe acuzații de fraudă și a cerut observatorilor să nu recunoască alegerile, făcând trimitere spre situația întregistrată în regiunea transnistreană și în apropiere de aceasta, unde prezența la vot a fost suspectă și masivă. 

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite