Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

1 noiembrie: Republica Moldova își votează președintele pentru următorii patru ani

Republica Moldova îşi alege astăzi preşedintele. Asta dacă unul dintre candidaţi obţine 50% plus unu din voturi. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va exista şi un tur 2 peste două săptămâni la care vor concura primii doi clasaţi. Favoritul, potrivit presei de peste Prut, este preşedintele în funcție, Igor Dodon. 

1 noiembrie: Republica Moldova își votează președintele pentru următorii patru ani
Comentează 0

Conform Radio Europa Liberă Republica Moldova, în cursă sunt înscriși opt candidați, dar potrivit ultimelor sondaje de opinie, președintele Igor Dodon (independent susținut de Partidul Socialiștilor) și Maia Sandu (PAS) conduc în preferințele electoratului. Și tot sondajele de opinie indică faputul că alegerile de duminică vor fi urmate de un al doilea tur, între candidații situați pe primele două locuri.

Sunt deschise 2.143 de secţii de votare de pe teritoriul R. Moldova, dintre care 42 și alegătorii de pe malul stâng a Nistrului. Peste hotare, anul acesta, se deschid alte 139 de secții de votare, dintre care cele mai multe în Italia (30), Rusia (17), România (13) şi Statele Unite (12).

Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezenţa la urne a cel puţin o treime din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale (3.287.140 cetăţeni cu drept de vot).

Scrutinul se desfășoară pe fondul pandemiei de coronavirus, asta în condițiile în care în Republica Moldova continuă să crească numărul de noi infectări cu SARS-COV-2. Numai vineri s-au înregistrat 968 de noi contaminări, față de 912 cu o zi înainte.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite