Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Respect hărnicia, spiritul inovator, valorile creștin-liberale și multiculturalismul arădenilor”

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean și președintele Organizației Municipale a PNL, a fost desemnat, după alegerile din 26 mai, să candideze pentru funcția de primar al municipiului Arad. Acesta a avut amabilitatea să ne acorde un interviu. A vorbit despre ultimele alegeri, câștigate de PNL, despre candidatura sa, proiectele cu care vine în fața arădenilor, viitoarea echipă de consilieri și despre un subiect de... sezon, Ștrandul Neptun. 

„Respect hărnicia, spiritul inovator, valorile creștin-liberale și multiculturalismul arădenilor”
Comentează 3

- Domnule Bîlcea, alegerile europene din 26 mai au avut o importanță aparte pentru Arad și arădeni. În urma rezultatului bun obținut de Partidul Național Liberal, atât în țară, cât și la nivelul județului, primarul care a condus municipiul în ultimii 15 ani a obținut un mandat de europarlamentar. Pentru început, aș vrea să vă întreb cum vedeți dumneavoastră victoria PNL de la Arad? Care a fost rețeta succesului? Asta, în condițiile în care în orașele mari USR a obținut prima poziție.

- Imediat după terminarea procesului electoral, am mulțumit arădenilor pentru votul de încredere pe care ni l-a dat pe 26 mai. Asta, în condițiile în care Partidul Național Liberal s-a clasat, prin votul arădenilor, pe prima poziție, atât în municipiu, cât și în județ. Am câștigat această bătălie pentru că am luptat pentru Arad, am câștigat pentru că nu am ratat niciun proiect european. Pe de altă parte, PSD a venit fără niciun proiect în fața arădenilor, iar USR-ul a contabilizat voturile venite din partea celor ce se poziționează împotriva politicii, dar nici useriștii nu au avut niciun proiect pentru Arad. Voturile care au mers spre USR au fost voturi antisistem. La fel s-a întâmplat și în cazul candidaturii lui Mircea Diaconu, în urmă cu cinci ani, când și acesta a obținut un număr mare de voturi.

- La puțin timp după câștigarea alegerilor, partidul pe care îl reprezentați v-a desemnat drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Arad, în condițiile în care alegerile locale vor avea loc abia peste un an. Dacă din acest punct de vedere lucrurile sunt cât se poate de clare, ce ne puteți spune despre viitoarea echipă de consilieri municipali? Nu de alta, dar fără sprijinul consilierilor, un primar este legat de mâini și de picioare.

- PNL este în momentul de față o echipă care vine în fața arădenilor cu un proiect politic, administrativ și uman, după cum ați spus, cu un an înaintea alegerilor locale. În partid există deja discuții cu privire la cei care vor candida pentru Consiliul Local Municipal, iar o listă a posibililor consilieri municipali va fi gata în toamnă. În ceea ce mă privește, pot afirma că îmi doresc ca fiecare dintre aceștia să fie reprezentativ pentru zona din care provine.

- Care sunt gândurile cu care plecați la drum în noua postură în care vă aflați, cea de candidat PNL pentru funcția de primar al Aradului?

- Ca și candidat respect câteva lucruri. Respect hărnicia, spiritul inovator, valorile creștin-liberale și multiculturalismul arădenilor. De la această paradigmă plec la drum, să schimbăm și să continuăm să dezvoltăm Aradul. Îmi doresc să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare, iar prin proiectele pe care le vom propune arădenilor să redescoperim mândria de a fi arădean, mândria de a fi român.

- Puteți să ne vorbiți puțin despre câteva dintre proiectele la care vă gândiți?

-Sunt trei mari direcții pe care ni le asumăm. Împreună cu echipa PNL vom veni în fața arădenilor cu o serie de proiecte concrete. În primul rând, vrem să finalizăm tot ceea ce a fost început de actuala administrație locală: regenerarea urbană, Stadionul UTA, lucrările din zona centrală, colegiile Economic și Elena Ghiba Birta, ultimele 55 de străzi de pământ din municipiu. Apoi vorbim de implementarea proiectelor europene câștigate de actuala administrație și de dezvoltarea a cinci proiecte majore pe care mi le voi asuma în calitate de primar: Centura de Sud-Est a Aradului; Ștrandul Neptun; Faleza Mureșului, care nu a fost refăcută de 50 de ani; zona pietonală a municipiului (Piața Avram Iancu, Piața Catedralei, Parcul Reconcilierii) și fațadele din centru. În ceea ce privește a treia mare direcție, aceasta constă în pregătirea proiectelor europene pentru următorul ciclu financiar (2021-2027), în cadrul Alianței Vestului, împreună cu ceilalți trei primari.    

- În încheiere, vă propun să abordăm un subiect... de sezon, să spun așa. Cum vă imaginați dumneavoastră viitorul Ștrandului Neptun? Având în vedere că ați copilărit în Arad, ați crescut în Arad, cred că vă amintiți ce însemna ștrandul pentru arădeni la sfârșitul anilor '90, începutul anilor 2000. Pe tot timpul verii, atât ziua, cât mai ales seara și noaptea, era principalul punct de atracție al Aradului.

- Sigur că îmi amintesc cum a fost în acea perioadă. Am copilărit pe ștrand. Trebuie să știți că îmi doresc o schimbare. În primul rând trebuie să ne ocupăm de zona de agrement, prin modernizarea ei și dezvoltarea și pe perioada de iarnă. Apoi ne gândim la zona comercială, definită ca parc, care prin investiții să devină atrăgătoare pentru toată lumea, agenți economici și public.

- Vă mulțumim.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite