Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liberalii au anunțat: „Undă verde pentru parcarea subterană din Piața Avram Iancu!”

Modificările aduse Codului Administrativ dau undă verde proiectului privind construirea unei parcări subterane în Piața Avram Iancu. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL, la care au participat Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale și candidat al liberalilor pentru funcția de primar al Aradului, Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale și primar interimar al municipiului, Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Arad, Ionel Bulbuc, vicepreședinte și viceprimar interimar și Lazăr Faur, vicepreședinte.

Liberalii au anunțat: „Undă verde pentru parcarea subterană din Piața Avram Iancu!”
Comentează 7

Potrivit noilor prevederi ale Codului Administrativ, proiectele de hotărâre privind patrimoniul mai au nevoie de două treimi din numărul consilierilor doar atunci când este vorba despre achiziții sau înstrăinări, astfel încât restul proiectelor pot să fie adoptate cu majoritate simplă. Cum până acum liberalilor arădeni le lipseau două voturi în CLM pentru a putea adopta proiectul privind construirea parcării subterane din Piața Avram Iancu, acesta a fost blocat de Opoziția locală. Reprezentanții PNL anunță că acum va fi introdus din nou pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal la următoarea ședință, iar parcarea va primi undă verde. „De doi ani de zile încercăm să votăm în CLM proiectul privind construirea unei parcări subterane. Nu s-a putut, deși avem semnăturile a 8.000 de arădeni care își doresc acest lucru. Acum, după modificarea Codului Administrativ vom da drumul proiectului, pentru că PNL și partea administrativă îl susțin. Vor fi 588 de locuri de parcare, iar valoarea inițială a investiției se ridică la 138 milioane de lei. Dorinţa arădenilor este clară: colegii care au fost pe teren ne-au spus că nu au avut aproape niciun refuz din partea cetăţenilor atunci când au fost strânse semnăturile. Prin această investiţie, vom rezolva problema parcărilor în centrul oraşului, în zona Teatrului şi refacem Piaţa Avram Iancu. Este regretabil că pentru consilierii PSD sunt mai importante ordinele politice decât voinţa arădenilor. Aradul nu stă în loc pentru că aşa vrea PSD, găsim soluţii pentru dezvoltare. Realizarea parcării subterane din Piaţa Avram Iancu este un pas important în remodelarea centrului oraşului, unde gândim spaţii pietonale, soluţii pentru fluidizarea traficului, refacerea Bulevardului Revoluţiei”, a declarat Sergiu Bîlcea. Acesta a ținut să menționeze că se va merge pe ideea concesionării parcării, astfel încât investiția să fie făcută de o societate comercială, care ulterior își va recupera banii prin încasarea taxei de parcare.

La două voturi... distanță  

La rândul său, primarul Călin Bibarț a ținut să menționeze că proiectul a fost pus pe ordinea de zi a CLM de șapte sau opt ori și de fiecare dată a fost respins din cauză că Opoziția locală a găsit tot felul de hibe. „Înainte aveam nevoie de două treimi și ne lipseau două voturi. Consilierii PSD nu au votat proiectul. Acum, la sfârșitul lunii, îl vom pune din nou pe ordinea de zi. Caietul de sarcini va fi modificat pentru a corespunde cerințelor Codului Administrativ și vom demara procedurile, va fi organizată o licitație... Sperăm să fie cât mai multe firme interesate. Poate acum, consilierii PSD vor ajunge și ei la sentimente mai bune față de arădeni și vor vota proiectul. Va fi prima investiţie de acest gen din oraşul nostru și o mare realizare pentru Arad. Să nu uităm că între Podgoria și Teatru există aproximativ 840 locuri de parcare, iar acum, doar într-un loc obținem 588”, a declarat Bibarț.

În încheiere Sergiu Bîlcea a ținut să menționeze: „Am scăpat de opoziția PSD care nu dorea această parcare. Din păcate am pierdut doi ani în care se puteau face multe.”

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite