Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu ochii pe promisiunile miniștrilor PSD: liberalii pregătesc o campanie de strângere de semnături pentru Canalul Mureșel

Aradul a fost, în timpul campaniei electorale, un adevărat loc de pelerinaj pentru miniștrii PSD, care se băteau parcă, care să vină și să facă promisiuni mai frumoase. Până și premierul Viorica Dăncilă a făcut o oprire aici, însă a fost primită cu ostilitate de arădeni.

Acum liberalii susțin că își propun să monitorizeze promisiunile făcute de guvernanți și, în plus, că intenționează să lanseze o campanie de strângere de semnături pentru rezolvarea problemei Canalului Mureșel.

Cu ochii pe promisiunile miniștrilor PSD: liberalii pregătesc o campanie de strângere de semnături pentru Canalul Mureșel
Comentează 0

În cadrul conferinței de presă pe care au susținut-o împreună la sediul Partidului Național Liberal, președintele filialei județene, primarul Gheorghe Falcă, proaspăt europarlamentar, și Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Municipale, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și candidat al PNL pentru funcția de primar al municipiului, au vorbit despre piedicile puse proiectelor realizate de administrația locală, arătând cu degetul înspre pesediștii Mihai Fifor și Dorel Căprar, dar și despre faptul că social-democrații bihoreni au înțeles să sprijine Oradea, chiar dacă primăria de acolo este condusă tot de un liberal, cum este și cazul Aradului. „Aradul este singurul oraș din România care are un inel de centură realizat în proporție de 75%. Consiliul Județean Arad are un proiect de închidere a inelului. Vorbim aici de Centura de SE. Dacă și această investiție ar putea fi realizată, am deveni singurul oraș din România cu o centură realizată în proporție de 100%”, a declarat primarul Gheorghe Falcă. În continuare, Sergiu Bîlcea a ținut să precizeze că tot ceea ce ține de faza de proiectare a fost finalizat, însă răspunsul primit de la ADR Vest a fost: „proiectul este eligibil, dar nu există fonduri.„Pe de altă parte, Guvernul va finanța la Oradea realizarea unei legături între municipiu și autostradă. Acolo se poate, pentru că PSD Bihor are intrare la Guvern. În schimb, la noi, Fifor și Căprar sunt groparii investițiilor. Nu obțin finanțare, deși există un proiect eligibil. De altfel, PSD a venit cu zero proiecte pentru Arad după 2012”, a mai spus Bîlcea.

„Fifor și Căprar trebuie să răspundă”

Primarul Gheorghe Falcă a ținut să precizeze că toată documentația pentru centură este pregătită de administrația arădeană, însă proiectele cu finanțare europeană sunt blocate de Fifor și Căprar. „Vom lua la rând toate promisiunile din campania electorală a miniștrilor PSD. Privitor la centură, cei de la PSD trebuiau doar să asigure finanțarea, dar proiectele arădene cu fonduri europene sunt blocate de Fifor și Căprar, care trebuie să răspundă în fața cetățenilor pentru astfel de atitudini”, a continuat Falcă. Acesta a adus în discuție și situația contractului de finanțare a primului lot de zece tramvaie care urmează să fie cumpărate de municipalitate. „Zece din cele 28 de tramvaie așteaptă de la Ministerul Dezvoltării din 17.12.2019 semnătura prin care se dă drumul la finanțare. Fondurile există, este vorba de bani europeni, bani europeni ai Aradului. Înțeleg că nu au vrut să semneze contractul de finanțare cu mine. Acum și-au îndeplinit targetul. Nu înțeleg de ce nu dau drumul la acte”, a mai spus Falcă.

Tot legat de acest tip de probleme, Sergiu Bîlcea a amintit despre un alt proiect blocat în toamnă tot la Ministerul Dezvoltării și tot în aceeași fază. Este vorba despre modernizarea a patru drumuri de lângă graniță.

Canalul Mureșel vs Canalul Morilor

Un alt subiect abordat în cadrul conferinței de presă de astăzi a vizat Canalul Mureșel, despre care liberalii spun că a fost abandonat de guvernanți, în favoarea Canalului Morilor. „A fost ministrul Agriculturii la Arad. La Canalul Morilor s-au făcut lucrări, s-a decolmatat, iar terenurile deputatului Tripa prosperă. Am solicitat ca în două săptămâni să înceapă o campanie de strângere de semnături, inclusiv prin implicarea ONG-urilor de mediu, pentru Canalul Mureșel, să cerem Ministerului Agriculturii și ANIF-ului să rezolve problema de aici. Sunt mai multe soluții în discuție, dar nu mai contează acum. Să îl facă cum vor, numai să îl facă”, a încheiat Gheorghe Falcă.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite