Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ludovic Orban a felicitat PNL Arad și a vorbit despre dezastrul bugetar și Referendumul pentru modificarea Constituției  

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, se află astăzi în județul Arad. La orele amiezii, acesta a susținut o conferință de presă la sediul PNL, împreună cu proaspătul europarlamentar Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, conferință la care au mai participat Nicolae Florin Oancea, primarul municipiului Deva, senatorul de Caraș-Severin, Marcel Vela, deputatul Glad Varga, senatorul Ioan Cristina, Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Municipale și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, vicepreședinte al CJA și secretar general al PNL Arad, Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale a PNL Arad și prim-vicepreședinte al Organizației Naționale a Femeilor Liberale și consilierul local Patricia Dinga, președinta TNL Arad.

Ludovic Orban a felicitat PNL Arad și a vorbit despre dezastrul bugetar și Referendumul pentru modificarea Constituției  
Comentează 0

Oficiile de gazdă au fost făcute de Gheorghe Falcă, care a prezentat invitații și a vorbit puțin despre programul zilei. „Împreună cu domnul președinte Ludovic Orban facem o analiză a organizațiilor PNL din Regiune, apoi acesta va participa împreună cu domnul Cionca la un concert simfonic la Lipova, iar seara suntem invitați la Arad Open Air Festival”, a spus Gheorghe Falcă, după care i-a dat cuvântul lui Orban.

Felicitări pentru PNL Arad

Președintele Partidului Național Liberal a ținut să felicite organizația PNL Arad pentru rezultatele obținute la alegeri și să spună câteva cuvinte despre plecarea lui Falcă de la Primărie, după 15 ani de când a fost ales primar. „Încep prin a felicita organizația județeană Arad pentru performanța deosebită pe care a realizat-o la alegeri. Încerc un regret că domnul Falcă pleacă de la Primărie după 15 ani în care a performat, dar sunt convins că va continua să servească interesul public și de la Bruxelles. Este familiarizat cu activitatea europeană, având în vedere faptul că a făcut parte din Comitetul Regiunilor. Am convingerea că va face multe lucruri bune pentru Arad și pentru România”, a afirmat Orban.

Despre dezastrul bugetar și tăierea fondurilor pentru cultură

În continuare, liderul PNL a abordat două teme, reducerea de către Guvernul PSD a fondurilor alocate Culturii și transpunerea în practică a Referendumului pentru modificarea Constituției din 26 mai. „Dezastrul bugetar pe care noi în anticipam se vede din ce în ce mai evident, împreună cu incapacitatea Guvernului de a face față cheltuielilor nesăbuite. Acum, pesediștii lovesc în cultura românească, punând în pericol funcționarea instituțiilor culturale din țară. Probabil incultura multora dintre ei îi face acum să pună în pericol acest domeniu important”, a  declarat Orban. Acesta susține că din punctul său de vedere nu se pot face economii lăsând fără resurse instituții culturale fundamentale. „Teatrele românești sunt în pericol să nu mai poată pune în scenă spectacole. Somăm Guvernul României să găsească resursele necesare pentru finanțarea acestor instituții fundamentale ale Statului Român”, a mai spus președintele PNL.

Referendum și alegeri prezidențiale

A doua temă abordată de liderul liberal a fost Referendumul pentru modificarea Constituției, Referendum care trebuie organizat pentru transpunerea în legislație a rezultatelor Referendumului pentru Justiție din 26 mai. „Pentru noi, voința cetățenilor este literă de lege. Am început să lucrăm pentru realizarea proiectului de revizuire a Constituției. Acum, după validarea Referendumului, intrăm în linie dreaptă cu procesul de revizuire. Am transmis proiectul nostru partenerilor din opoziție, pe care îi așteptăm să ni se alăture”, a mai spus Orban. În ceea ce privește cel mai potrivit moment pentru organizarea unui nou Referendum, acesta susține că ar fi alegerile prezidențiale. „Cerem ca Referendumul să se desfășoare fie în momentul în care se desfășoară primul tur, fie în momentul în care se desfășoară turul al doilea”, a încheiat Ludovic Orban.

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite