Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război în Israel: teroriştii Hamas au lansat un atac ucigător cu rachete, iar Armata ripostează; până acum sunt 350 de morţi şi peste 2.600 de răniţi în ambele tabere

Teroriştii Hamas au lansat, în această dimineaţă, un atac devastator împotriva Israelului, după care, pe bună dreptate, Armata a ripostat în forţă. Potrivit unor surse, până în momentul de faţă bilanţul victimelor se ridică la 150 de morţi şi peste 1.000 de răniţi, în tabăra israeliană, iar bilanţul ambelor părţi arată că ar fi 350 de morţi şi peste 2.600 de răniţi.

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, în Israel s-ar afla în momentul de faţă aproximativ 800 de români.

Război în Israel: teroriştii Hamas au lansat un atac ucigător cu rachete, iar Armata ripostează; până acum sunt 350 de morţi şi peste 2.600 de răniţi în ambele tabere
Comentează 0

Brațul armat al mișcării islamiste palestiniene Hamas afirmă că a lansat sâmbătă dimineață circa 5.000 de rachete împotriva Israelului, în timp ce un „număr nedeterminat” de membri ai săi s-au infiltrat pe teritoriul statului evreu dinspre Fâşia Gaza. Operațiunea, numită „Potopul Al-Aqsa”, este cel mai mare atac împotriva Israelului din ultimii ani, scrie adevarul.ro.

Războiul actual dintre Israel și militanții palestinieni a izbucnit în contextul în care evreii sărbătoresc sâmbătă ultima zi a sărbătorii Sukkot, când numeroşi pelerini şi turişti vin în ţară în timpul vacanţei şcolare. De asemenea, se împlinesc 50 de ani şi o zi de la începutul războiului arabo-israelian din 1973, care s-a soldat cu moartea a 2.600 de israelieni şi cu cel puţin 9.500 de morţi şi dispăruţi de partea arabă în trei săptămâni de lupte. Armata israeliană și-a denumit riposta „Săbii de oțel”.

Intraţi AICI pentru detalii.

Potrivit digi24.ro, în Gaza, riposta israeliană a ucis 200 de oameni şi a rănit peste 1.600, potrivit ministerului Sănătății, Armata Israelului punând la pământ Turnul Palestina, situat acolo. În plus, autorităţile israeliene ameninţă că vor lăsa Gaza fără energie electrică.

Intraţi AICI pentru detalii.
Sursa foto: Profimedia via digi24.ro
,

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite