Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pelerini arădeni prinşi de război în Israel; se întorc acasă cu bine (FOTO) / UPDATE: Pelerinii au ajuns în siguranţă în România

După cum vă informam, teroriştii Hamas au declanşat, ieri, mii de rachete împotriva Israelului. Până în momentul de faţă, în ambele tabere sunt 500 de morţi şi 3.300 de răniţi. Potrivit autorităţilor de la Bucureşti, în momentul declanşării atacului, în Israel s-au aflat aproximativ 800 de români.

Pelerini arădeni prinşi de război în Israel; se întorc acasă cu bine (FOTO) / UPDATE: Pelerinii au ajuns în siguranţă în România
Comentează 1

Update 1 Pelerinii au ajuns în siguranţă în România

Grupul de pelerini condus de părintele Roman Dubeştean a ajuns cu siguranţă în România.  Este vorba de 55 de persoane, dintre care 50 de arădeni. „La 1.30 am venit cu avionul de la Bucureşti la Timişoara. Pot să vă spun că pelerinajul a decurs foarte bine, iar toţi credincioşii au fost mulţumiţi”, a declarat părintele Roman Dubeştean, care a ţinut să precizeze că nu au fost niciun fel de incidente în timpul zborului spre România.


În aceste condiţii, Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză, în noaptea zilei de 7/8 octombrie 2023, 346 cetățeni români și străini au fost repatriați din Statul Israel, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM (189 prin intermediul primei curse, respectiv 157 prin intermediul celui de-al doilea zbor).

Printre pelerinii aflaţi în momentul declanşării atacului Hamas era şi un grup de arădeni condus de Roman Dubeştean, preotul greco-catolic de la Şimand. În această dimineaţă, când putut lua legătura cu părintele, acesta ne-a spus că grupul se pregătea să plece din Israel, aflându-se la intrarea în aeroport din Tel Aviv, aşa cum era programat iniţial, având în vedere că pelerinajul a luat sfârşit. „Ieri, când a avut loc atacul ne-am aflat în Betleem şi apoi toată ziua în Ierusalim. Am auzit un zgomot scurt, dar nimic care să ne sperie. Suntem foarte bine. Pot spune că a fost un pelerinaj reuşit. Încărcare spirituală pentru toţi. Mulţumim Domnului pentru tot”, ne spus părintele Roman Dubeştean, înainte de a intra în Aeroportul Tel Aviv.

Sursa foto: Facebook Roman Dubeştean şi Anca Oze

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite