Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul Leaders a fost dezbătut în Arad, cu ocazia Zilei Educației

Proiectul Leaders a fost dezbătut în Arad, cu ocazia Zilei Educației
Comentează 0

În cadrul întâlnirii organizate cu ocazia Zilei Educației, 05 octombrie 2016, mai multe asociații din Arad au dezbătut obiectivele, scopul și rezultatele proiectului Leaders, susținut de asociația Centrul Judetean de Voluntariat Arad. Printre parteneri menționăm: Centrul Municipal de Cultură Arad, Asociația Educatio, Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad, Asociația City Guide.

 Obiectivele proiectului au fost pregătirea unui număr de 100 voluntari în cadrul unui curs de voluntariat împărtit pe patru domenii de inters comunitar ((a)Cultură (b) tinere și sport (c) mediu și turism (d) sănătate și social), formarea unui număr de 25 participanți din Județul Arad, pentru statutul de mentor proiecte tineret (Cod COR 235902) recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, formarea unui număr de 25 tineri din Județul Arad, pentru  statutul de manager de proiect (COD COR 241919) recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale și organizarea a două cursuri de perfecționare, curs de formare Expert Accesare Fonduri Europene (cod COR 242213) pentru 15 persoane din Județul Arad, și unul pentru evaluator proiecte cod (COR 241263) pentru 10 persoane.

Cele 4 obiective au fost realizate în perioada iunie-iulie 2016. Participanții la cursuri au fost selectați în urma înscrierii acestora pe site-ul asociației. După participarea la curs, aceștia au primit un certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

La proiectul au participat 175 de persoane (din care peste 79% tineri până la vârsta de 35 de ani) a căror intervenție a fost facilitată de către 8 persoane certificate, acreditate să susțină cursuri de formare și coordonată de o echipă formată din 5 persoane cu bogată experiență în managementul proiectelor de tineret.

În cadrul proiectului au fost utilizate cu precădere metode și instrumente de educație non-formală/experimentală, urmărindu-se pas cu pas diminuarea următoarei probleme identificate.

Ne-am propus ca și pe viitor să venim în sprijunul tinerilor din Arad cu astfel de cursuri acreditate și oferite gratuity, astfel încât să contribuim la specializarea acestora.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite