Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiecte importante, de zeci de milioane de euro, pentru atragerea fondurilor europene în Arad

Proiecte importante, de zeci de milioane de euro, pentru atragerea fondurilor europene în Arad
Comentează 0

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre importante proiecte care urmează să fie puse în practică în Arad. Este vorba despre proiecte în valoare de peste 38 de milioane de euro.

„Ne apropiem de etapa în care în România se pot depune proiecte pentru atragerea de fonduri europene. Pentru acest lucru, administrațiile locale trebuie să aibă strategia de dezvoltare realizată, care trebuie să conțină planul de mobilitate. Planul de mobilitate a fost în dezbatere publică, strategia de dezvoltare va fi și ea în dezbatere publică, iar noi ne-am impus ca până în 15 noiembrie să avem aprobate atât planul de mobilitate cât și strategia de dezvoltare. Apoi urmează procedura de depunere de proiecte pentru atragerea fondurilor europene”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Acesta a explicat faptul că proiecte în valoare de 38 de milioane de euro urmează a fi puse în practică în Arad.

„Din anul 2017 până în 2023 când se finalizează banii europeni, bugetul operațional estimat este de 238 de milioane de euro. În cadrul acestui buget avem pe câteva direcții bani europeni. Axa 4 de mobilitate – 38 de milioane de euro, axa 3.1 – școli 13,8 milioane euro, eficiență energetică, prioritar 9 milioane de euro. Apoi axa 5.1 conservare patrimoniu, unde intră reabilitarea teatrului, 5 milioane de euro bani europeni. În total 66 de milioane de euro sunt programați din cei 238 de milioane de euro, pentru marile investiții”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite