Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Falcă a prezentat câteva dintre proiectele candidaților PNL

Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat că liberalii vor prezenta, săptămâna viitoare, echipa care se va regăsi pe lista pentru Consiliul Local Municipal Arad pentru alegerile din 5 iunie.

Falcă a prezentat câteva dintre proiectele candidaților PNL
Comentează 0

Liderul PNL a explicat și care sunt cele mai importante trei direcții pe care se vor plia proiectele pentru mandatul 2016-2020.

„În acest moment lucrăm la programul pe care noi o să-l prezentăm cetățenilor  pentru mandatul 2016-2020. Vă pot spune că în acest program vom merge pe trei mari direcții. În primul rând, infrastructura orașului va fi îmbunătățită prin proiectul «Regenerare Urbană», acel proiect care se adresează cartierelor de blocuri și zonei centrale. Prin acest proiect vom realiza peste 7 hectare de spații verzi, peste 300.000 mp pentru parcări, 40.000 mp pentru trotuare și toată această activitate se va realiza în doi ani și jumătate. Al doilea proiect este legate de investițiile în cultură și educație. Noi lucrăm deja la Palatul Cultural și vom investi în modernizarea Teatrului Clasic Ioan Slavici, printr-un proiect în valoare de 5 milioane de euro - finanțare europeană. La nivel de învățământ, jumătate din actualele școli sunt deja programate pentru a fi izolate termic prin proiecte pe fonduri europene. La fel, colegiile tehnice vor beneficia de finanțare europeană, iar în patru ani vom finaliza cam 80% din reabilitarea instituțiilor de învățământ. Rămâne zona de sport, cu cel mai mare proiect al Aradului, iar aici mă refer la finalizarea stadionului Francisc Neuman. Apoi discutăm de finalizarea bazinului de polo, de finalizarea celor patru terenuri de sport de la ICRTI. Vom continua construcția de săli de sport, iar prima va fi la Școala Generală nr. 13. Totodată, vom realiza cel mai modern complex sportiv, care va fi în zona străzii Mărului, unde vom realiza 6 terenuri de tenis, 2 terenuri de fotbal, 1 teren de rugby, terenuri de baschet și handbal, dar și o zonă de agrement și pescuit. Acea suprafață mare va schimba zona și legătura între cartierul Alfa și pădurea Ceala”, a declarat Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite