Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liberalii arădeni şi-au prezentat proiectele

Liberalii arădeni şi-au prezentat proiectele
Comentează 0

În conferinţa de presă care a avut loc astăzi la sediul Partidului Naţional Liberal din Arad, liderii partidului, au prezentat proiectele pe care aceştia le pregătesc în municipiu, dar şi în judeţ. Valoarea totală a proieectelor este de aproximativ 95 de milioane de euro. Din aceşti bani, 25 de milioane de euro vor merge către proiectul de mobilitate urbană, 7,5 milioane de euro către regenerare urbană, 15 milioane de euro către infrstructură şi servicii publice de turism, 3 milioane de euro către centrele de agrement, iar 45 de milioane de euro pentru centura oraşului Lipova. De asemenea, europarlamentarul Falcă a discutat despre temele de actualitate din Parlamentul European: situaţia lucrătorilor sezonieri, negocierile privind BREXIT-ul şi zona Schengen. 

„Săptămâna aceasta am votat o rezoluție în parlament care fixează modul în care trebuie să existe relaționarea Comisiei Europene și a statelor membre, față de lucrătorii sezonieri și transfrontalieri. Ca membru al comisiei de muncă din Parlamentul European din partea Partidului Popular European, am transmis raportorului șase puncte care erau de interes pentru România și pentru lucrătorii români și am avut bucuria și onoarea să mi se aprobe toate cele şase amendamentele, care urmează să fie trecute direct în rezoluție. Rezoluție care a fost precedată de o dezbatere, unde în numele delegaţiei României, am prezentat într-un discurs ceea ce ne-a interesat pe noi, pentru a reuși să protejăm sezonierii români şi nu doar. Am făcut referire la condiţille de cazare, am discutat despre securitatea și siguranța sezonierilor, când vorbim de securitate vorbim de asigurare de sănătate și când vorbim de siguranță vorbim de ceea ce înseamnă protecția muncii”, a declarat Gheorghe Falcă.

„Tot săptămâna trecută, s-a aprobat raportul care arată forma în care Parlamentul European dorește să existe negociere între Marea Britanie și Uniunea Europeană. Noi, reprezentanții UE dorim să avem un acord care să prezinte foarte clar ce înseamnă drepturile europenilor din Marea Britanie și drepturile cetățenilor din Marea Britanie în Uniunea Europeană. Ca raportor din comisia mea, am avut exact această direcție a drepturilor cetățenilor în Marea Britanie, tot ce a fost în raportul meu, aflându-se în întreaga rezoluție”, a mai spus Gheorghe Falcă.

„Am avut o dezbatere în parlament cu referire la situația zonei Schengen, unde știți că s-au închis granițele, unde circulația a fost foarte grea, unde doar în urma intervenției comisarului pe transporturi, doamna Adina vălean, s-au făcut culoare de transport marfă. Noi am reușit să introducem în această rezoluție faptul că România și Bulgaria îndeplinește condițiile pentru a intra în Schengen și al doilea lucru faptul că suntem discriminați că momentul în care aceste condiții sunt îndeplinite, un şef de stat cum este de exemplu premierul Olandei, nu are voie să se împotrivească”, a transmis Ghoerghe Falcă. 

Europarlamentarul a mai menţionat şi faptul că urmează să se aprobe planul de redresare economică, care cuprinde 750 de miliarde de euro, dintre care 33 de miliarde de euro ar urma să revină României. La conferinţă au participat: Gheorghe Falcă, europarlamentar şi preşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, preşedintele CJA şi primvicepreşedintele PNL Arad, Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJA şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Arad, Călin Bibarţ, primarul Aradului  primvicepreşedintele organizaţiei municipale a PNL Arad, Glad Varga, deputat şi vicepreşedintele PNL Arad şi Geanina Pistru, primvicepreşedintele organizaţiei municipale a PNL Arad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite