Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Colaborare instituțională pentru un proiect de educație în sistem dual

Pe masa consilierilor municipali, s-a regăsit astăzi și un proiect ce vizează aprobarea documentației care va cuprinde și cererea de finanțare prin PNRR pentru învățământ în sistem dual în unitățile de învățământ din municipiul Arad. 

Colaborare instituțională pentru un proiect de educație în sistem dual
Comentează 0

Alături de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Politehnica Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Arad, mai multe unităţi de învăţământ şi o serie de agenţi economici, Municipiul Arad este partener în cadrul Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual Arad, al cărui scop principal este „asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual”. În şedinţa de astăzi a Consiliului Local Municipal s-a votat pentru participarea Municipiului Arad la proiectul „Implicare în Nevoia de Inovare Tehnologică și Inițiative privind Angajabilitatea Tinerilor Incluși în Viziunea Educațională duală, I.N.I.T.I.A.T.I.V.E. d”, precum şi pentru aprobarea altor documente necesare pentru depunerea cererii de finanţare. Printre activitățile pe care și le propune consorțiul se numără construirea și dezvoltarea unui Campus Profesional Integrat, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Pregătim tinerii pentru viitor! Am aprobat azi, în ședința Consiliului Municipal, acordul de intrare ca partener a Primăriei Arad în consorțiul instituit în baza proiectului „I.N.I.T.I.A.T.I.V.E.d” privind dezvoltarea învățământului dual pentru tineri, un proiect finanțat prin PNRR, în valoare totală de 31,24 milioane euro, cu o contribuție din partea Primăriei Arad în valoare de 3,45 milioane euro. Un nou impuls dat dezvoltării economice #pentruARAD”, a afirmat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț. 


Scrie un comentariu

trimite