Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Profile, în câteva „linii”: MIHAI FIFOR          

Fără îndoială, cele mai multe ierarhii publice la nivel național le-a ocupat, Mihai Fifor, devenit arădean, în urmă cu mai puțin de 10 ani. Să reținem că a fost MINISTRU al Economiei (29 iunie-12 septembrie 2017), al Apărării Naționale (12 septembrie 2017-20 noiembrie 2018), al Afacerilor Interne (interimar, 30 iulie-12 septembrie 2019), PRIM-MINISTRU (interimar, 16-29 ianuarie 2018).

Profile, în câteva „linii”: MIHAI FIFOR          
Comentează 1

Mihai Fifor are un CV impresionant, dincolo de activitatea politică și administrativă, dar un CV contradictoriu. Licențiat în filologie, absolvent al unor programe de master și cursuri post universitare, la universități din țară și din străinătate, cu un doctorat în antropologie socială (altfel spus, folclor și etnologie), coordonat de academician Sabina Ispas, pe care am apreciat-o la un congres internațional, având prilejul unor interesante dialoguri, Mihai Fifor și-a început cariera în mod onorabil, ca cercetător științific (7 ani) la un Institut al Academiei Române din Craiova, devenind apoi director (4 ani) al Muzeului Olteniei.

În urmă cu aproape 10 ani, craioveanul Mihai Fifor, după un mandat de 4 ani ca senator al județului Dolj (2012-2016), ajunge senator (2016-2020) și apoi deputat (2020, până în prezent) al județului Arad. Nu cunosc circumstanțele, în care în mandatul imediat următor, senatorul de Dolj Mihai Fifor ajunge senator de Arad și apoi președinte al Organizației județene PSD, în locul unui binecunoscut arădean, atunci președinte al Comisiei de apărare din Parlamentul României. Nu sunt jurnalist de investigație, iar folclorul urban nu a constituit nicicând pentru mine, o „zonă” de inspirație, chiar dacă argumentele sunt sau par credibile. Este limpede că Mihai Fifor știe să elaboreze strategii pentru sine, dar și pentru partid, fiind inteligent și convingător și, în plus, un foarte bun comunicator. Nu pot să nu semnalez sprijinul acordat colegului meu de liceu, aflat în mare suferință, dar Mihai Fifor se implică, probabil, în rezolvarea multor probleme ale oamenilor aflați în dificultate. Sprijinit de Florin Tripa, un om serios și credibil și mai nou de Eusebiu Pistru, un simpatic, cu priză în mediul rural, Mihai Fifor, puțin alunecos în relațiile interumane, conduce Organizația  județeană cu viziune și diplomație, într-o zonă, în care, de două decenii, opțiunea electoratului este pentru dreapta eșichierului politic. Mihai Fifor, strălucit în plan colocvial, știe să se facă susținut de femei, un fapt omniștiut, inclusiv la nivel național, dar, uneori, criteriul de promovare, pe plan local, este aspectul fizic, predilecția vădită fiind, în cel puțin două cazuri de notorietate pentru așa numite doamne „tunate”, ce impresioneză prin decolteuri adânci. Desigur, nu semnalez această situație din invidie feminină, dar ne dorim ca noi, femeile să fim reprezentate potrivit unor înalte criterii de competență. Trebuie să recunoaștem că în mai puțin de 10 ani, de la venirea în urbea noastră, Mihai Fifor a reușit performanța de a avea o reală vizibilitate și susținători fervenți, reușind să se impună, în prezent, dar cu ochii „larg deschiși” spre viitor. Îi urăm, cu sinceritate SUCCES!!!     

Lizica Mihuţ  

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite