Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Procesul lui Dragnea, amânat pentru 5 noiembrie. Circ la ICCJ cu protestatari, suporteri și jandarmi

Luni, 8 octombrie, urma să aibă loc loc primul termen de judecată în apelul din dosarul Bombonica, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Judecătorii au decis amânarea pentru 5 noiembrie, după ce şeful PSD a solicitat angajarea unui avocat.

Procesul lui Dragnea, amânat pentru 5 noiembrie. Circ la ICCJ cu protestatari, suporteri și jandarmi
Comentează 0

Președintele PSD Liviu Dragnea era așteptat luni dimineață la Înalta Curte de grupuri de susținători, dar și de contestatari, despărțiți de jandarmi. 

Președintele completului care va da decizia definitivă în dosarul DGASPC Teleorman, în care este judecat Liviu Dragnea, este Iulian Dragomir, ceilalți patru judecători fiind Simona Cristina Neniţă, Daniel Grădinaru, Florentina Dragomir și Lavinia Lefterache.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe au publicat, pe 18 septembrie, motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea în dosarul Bombonica.

În luna iunie, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă.

El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual. Suspendarea executării pedepsei de doi ani primită de Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Decizia nu a fost luată în unanimitate de către magistraţi, existând şi o opinie separată de achitare a lui Liviu Dragnea pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, se constată încetarea procesului penal şi se aplică o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare.

Motivarea în dosarul Bombonica: "Inculpatul Dragnea, conduită nelegală, antisocială şi imorală"

Potrivit motivării, Liviu Dragnea a avut o conduită ,,nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute", atunci când a instigat-o pe directoarea generală a DGASPC să-și încalce atribuțiile de serviciu

În motivarea deciziei se arată că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

"Persoanele care deţin funcţii de demnitate publică (în speţă inculpatul Dragnea Nicolae Liviu), dar şi cele cu funcţii de conducere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor instituţii publice au obligaţia de a-şi îndeplini îndatoririle ce le revin în exercitarea funcţiilor, atribuţiilor sau însărcinărilor încredinţate, cu respectarea strictă a legilor şi a normelor de conduită profesională, să asigure ocrotirea şi realizarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor fără să se folosească de funcţiile, atribuţiile şi însărcinările primite, pentru dobândirea pentru ele sau pentru alte persoane de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Or, Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă și fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice", se arată în motivarea ÎCCJ.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite