Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Inculpații din dosarul lui Dragnea își recunosc faptele. Procesul se reia pe 28 martie

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) dezbat, marţi, un nou termen în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Liviu Dragnea a ajuns în fața instanței în jurul orei 9.00. Astăzi, trei inculpați din dosar și-au recunoscut faptele.

Inculpații din dosarul lui Dragnea își recunosc faptele. Procesul se reia pe 28 martie
Comentează 0

UPDATE: Încă un inculpat în dosarul lui Liviu Dragnea și-ar fi recunoscut acuzațiile, pentru a beneficia de o procedură simplificată de judecare și de o pedeapsă mai mică, anunță Realitatea TV. Este vorba despre Gheorghe Nicușor, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare.

UPDATE: Potrivit Hotnews, atât Adriana Botorogeanu cât și Anisa-Niculina Stoica, cele două femei care ar fi fost angajate fictiv, și-au recunoscut vina. 

La ultimul termen, din 31 ianuarie, procesul a fost amânat deoarece trei dintre inculpaţi nu şi-au angajat avocat. De la proces a lipsit fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, care a transmis prin avocat că doreşte să fie judecată în lipsă. 

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA pe data de 15 iulie 2016, Dragnea fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite