Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primul bărbat într-o reclamă pentru machiaj. Dispare un tabu?

Un număr tot mai mare de bărbați tineri tind să urmeze un nou „trend”: să folosească machiajul. A venit oare timpul ca stigmatul din jurul cosmeticelor pentru bărbați să dispară?

Primul bărbat într-o reclamă pentru machiaj. Dispare un tabu?
Comentează 0

Gianni Casagrande, în vârstă de 22 de ani, folosește machiajul de trei ani. El a început inițial cu fondul de ten din cauza acneei. Mai târziu a descoperit BB Cream și a început să-și stilizeze sprâncenele, relatează BBC.

„Cu siguranță a rămas un stigmat ca bărbații să se fardeze, însă devine din ce în ce mai normal”, a declarat bărbatul care este strateg social media și blogger de frumusețe.

„Tot mai mulți prieteni de-ai mei îl folosesc, nu contează dacă sunt homosexuali sau heterosexuali. (Machiajul – n.r.) te face să te simți mai confortabil și încrezător”, adaugă bărbatul.

În august, directorul L'Oreal din Marea Britanie a declarat că nu mai e un tabu ca bărbații să folosească produse cosmetice pe timpul „generației selfie” și că în cinci sau șapte ani am putea vedea departamente întregi din magazine care vor fi dedicate cosmeticelor pentru bărbați.

Maybelline, un brand L'Oreal , a folosit un bărbat pentru prima dată pentru a promova mascara într-o reclamă, în ianuarie.

Deja multe branduri cunoscute vând machiaj special pentru bărbați, incluzând creioane de ochi „guy-liner”, creme pentru bronzat și fonduri de ten.

Charlotte Libby, o consultantă în frumusețe, a declarat că „machiajul nu va fi niciodată pentru toți bărbații”, dar cu siguranță sunt tot mai mulți care îl folosesc.

În trecutul îndepărtat, bărbații erau mai deschiși legat de folosirea cosmeticelor: în Egiptul Antic, bărbații foloseau creion de ochi, romanii foloseau ruj, iar în era Elisabetei I, foloseau pudră de față.

De asemenea, machiajul la bărbați mai este întâlnit și printre artiști. David Bowie și Boy George se numără printre aceștia.

Potrivit BBC, mulți dintre bărbații care poartă machiaj le cumpără de la raionul de farduri destinate femeilor sau deseori le folosesc cosmeticele surorilor sau soțiilor, ceea ce îngreunează creșterea piaței machiajului masculin.

Gianni Casagrande spune că ar vrea să vadă mai multe cosmetice pentru bărbați în magazine, întrucât cele pentru femei nu țin cont de diferențele fizice, cum ar fi părul pe față în cazul bărbaților.

Casagrande e de părere că numărul firmelor de cosmetice și de haine care vor produce articole pentru „genul neutru” sunt în creștere.

Sursa digi24.ro


Scrie un comentariu

trimite