Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primim spre publicare: „Despre agenţii şi firmele de pază”

Primim spre publicare: „Despre agenţii şi firmele de pază”
Comentează 5

In Romania agentii de paza/securitate sunt tratati ca sclavi de catre firmele de paza. Acest lucru reiese din salariile acordate agentilor si din programul de lucru pe care acestia il au de efectuat. Muncesc multe ore si sunt platiti foarte prost, aceasta fiind o meserie calificata totusi, in raport cu raspunderile cu care sunt investiti.
Atunc vin si intreb:
Daca Codul Muncii prevede clar numarul de ore maxim, care poate fi efectuat de catre un angajat, de ce acest lucru nu se respecta? Daca norma de lucru intr-o luna, a fost stabilita la 170 de ore/angajat, de ce acest lucru nu este respectat si se ajunge ca un angajat sa presteze chiar si mai mult de 240 de ore/luna, timpul de munca suplimentar fiind platit ca orele normale de program?
Oare Codul Muncii e lege pentru unii , iar pentru altii nu?
Consider ca a venit timpul ca aceste lucruri sa fie indreptate si ca ar trebui ca organele competente sa reglementeze aceste lucruri, ca aceasta meserie sa se desfasoare sub un cadru strict legal si nu la bunul plac al firmelor de paza care de multe ori incalca legea.
Acest comentariu pertinent subliniaza un lucru exterem de important si anume ca majoritatea firmelor de paza din Romania incalca Codul Muncii.
Personal, am analizat aceasta problema in detaliu si am concluzionat ca daca o firma de paza respecta prevederile codului muncii, trebuie sa solicite un tarif de minim 9.63 lei/ora + TVA. Va invit sa vizionati articolele:
Asadar, cum protejeaza statul firmele de paza care vor sa lucreze corect? Lasandu-i pe altii sa incalce legea si sa le faca concurenta neloiala, permitandu-le sa practice tarife de 6-7 lei/ora+ tva???
Domnilor de la Garda Financiara, Anaf, Politie Economica, I.T.M. si restul organelor competente spre a solutiona aceasta problema,
-De ce nu faceti controale care sa vizeze STRICT tariful orei de paza pravazut in contract? Si de aici lucrurile sunt simple:
a) verificarea planificarilor de personal pentru minim 6 luni in urma;
b) castigarea licitatiei la un obiectiv de paza in care sa reiese cu cat este inchiriat un agent de securitate;
c) platirea orelor suplimentare in cazul in care se depasesc cele 170 ore de lucru efectuate intr-o luna lucratoare;
d) verificarea agentilor pe timp de noapte cu etilotest si sanctionarea in cazul in care nu sunt gasiti in post sau daca dorm in timpul serviciului;
e) verificarea calitatilor oferite de catre societatile care asigura servicii de securitate cu paza umana;

Autor: Gramadă Dragoş
Imagine: www.google.fr

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite