Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Călin Bibarț și vicepreședintele CJA Ionel Bulbuc s-au întâlnit la Arad cu Ambasadorul SUA în România; vezi despre ce au discutat (FOTO)

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a primit astăzi vizita Excelenţei Sale Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. La întâlnire a participat şi Ionel Bulbuc, vicepreşedintele Consiliului Județean Arad.

Discuțiile de la sediul Primăriei Municipiului Arad au vizat în special posibilitățile de extindere a relațiilor economice dintre municipiul și județul Arad și investitori din Statele Unite ale Americii. De asemenea nu a fost omis nici subiectul referitor la criza generată de pandemia de COVID.

Primarul Călin Bibarț și vicepreședintele CJA Ionel Bulbuc s-au întâlnit la Arad cu Ambasadorul SUA în România; vezi despre ce au discutat (FOTO)
Comentează 0

„Suntem onorați să primim vizita Excelenței Sale, domnului ambasador, care a considerat Aradul un punct de referință important în periplul domniei sale în vestul României. Am avut o discuție pe diferite teme, de la cele economice până la cele culturale, și evident, din păcate, am discutat despre situația pandemică. Îi mulțumesc public pentru vizita pe care ne-a făcut-o, pentru timpul acordat și sunt convins că rămâne cu o imagine plăcută și frumoasă despre orașul și oamenii locului și că va reveni de fiecare dată cu drag. Din punctul nostru de vedere, îl așteptăm întotdeauna și în calitate oficială și în calitate neoficială, ca un prieten al Aradului, al României, al românilor, al arădenilor, indiferent de confesiune, etnie, naționalitate. Sunt sigur că ne privește pe toți cu același respect, cu care îl privim și noi la rândul nostru. Domnule ambasador Zuckerman, vă mulțumim încă o dată!”, a declarat primarul Călin Bibarț.

S-a insistat pe potențialul economic al județului

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Arad, a fost o întrevedere în care administrația arădeană a insistat pe potențialul economic al județului, prezentând oportunitățile Zonei Libere Arad-Curtici, conectată la terminalul intermodal de la Curtici, cel mai important în această parte a Europei. De asemenea, Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a făcut și o prezentare a sistemului medical gestionat de Consiliul Județean, starea epidemiologică a județului și eforturile administrației pentru limitarea efectelor pandemiei în județ, cu atât mai mult cu cât suntem la granița dintre Occident și Orient.

„În final i-am propus Excelenței Sale să avem o colaborare pe linie culturală la Arad, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite, pe trei planuri: cinema, fotografie, literatură. Ne-ar bucura să identificăm asociații pe care să le punem în legătură cu instituțiile de cultură sau cu ONG-uri arădene. Pe plan politic, am reafirmat parteneriatul nostru geo-strategic cu Statele Unite, pentru siguranța României și a Aradului", a declarat Ionel Bulbuc.

„Pași importanți”

La rândul său, E.S. Adrian Zuckerman a vorbit despre investițiile SUA în România, dar și despre dezvoltarea Aradului. „Am discutat în această după-amiază despre dezvoltarea municipiului și județului Arad, dar și a vestului țării.  Prioritară este infrastructura rutieră și de cale ferată. Continuăm să întărim relațiile bilaterale dintre România și America.  În ultimii ani s-au făcut pași importanți dacă este să ne gândim numai la investiția de la Cernavodă. Șapte miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari împrumuturi acordate vreodată de Banca Americană EXIM US. Această investiție va face din România cel mai mare producător și exportator de energie din Europa. Nu este singurul domeniu în care dorim să ne implicăm. Vom sprijini România la dezvoltarea industriei, a sectorului agricol.  Sperăm să urmeze patru ani stabili.  Am făcut pași enormi anul acesta având sprijinul Guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis și sperăm să menținem același ritm și pe mai departe. Avem de recuperat cei 45 de ani de comunism și nu numai”, a afirmat Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, la finalul întâlnirii de la Palatul Administrativ.

 

Galerie foto (19)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite