Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria se pregătește să aducă 54 de tramvaie moderne pentru a încuraja transportul în comun

Autoritățile locale se pregătesc să pună în circulație 54 de tramvaie moderne pentru a reduce poluarea și a încuraja transportul în comun. Cele 54 de tramvaie nu vor intra în dotarea Companiei de Transport Public imediat, ci etapizat, până în 2024.

Primăria se pregătește să aducă 54 de tramvaie moderne pentru a încuraja transportul în comun
Comentează 2

Planurile municipalității au fost prezentate astăzi de primarul Gheorghe Falcă. Acesta spune că pentru prima parte a proiectului, Primăria are deja un ofertant, Astra Vagoane Călători Arad, cea care a livrat și tramvaiele Imperio. „Vom avea 28 de tramvaie noi, care vor fi cuprinse în trei loturi, un lot de zece, unul de opt și al treilea de zece tramvaie. Astfel, la cele șase tramvaie noi care există, vom mai avea încă 28, primele două loturi presupunând fonduri europene. Pentru cel de al treilea pachet ne-am adresat Ministerului Dezvoltării, să vedem dacă vom fi introduși într-un plan național. Dacă nu, din 2021 le luăm noi, astfel ca, până în 2024 să avem un total de 34 de tramvaie noi. Pe lângă acestea, vom mai avea 20 de tramvaie modernizate. Scopul nostru este să reducem poluarea și să avem cât mai mulți oameni care să circule cu mijloacele de transport nepoluante”, a declarat primarul Gheorghe Falcă, care a ținut să precizeze că primele două loturi înseamnă o investiție de 202 milioane de lei.

Acesta mai spune că s-a propus și achiziționarea unor autobuze electrice. „Am propus, de asemenea, acordarea de gratuitate pentru elevi și a unui fel de gratuitate pentru pensionari, pentru a crește numărul de pasageri”, a mai spus Falcă.

În încheiere mai trebuie spus că deși necesarul ar fi de 48 de tramvaie, s-a luat decizia de a avea șase în plus ca urmare a faptului că fiecare garnitură intră în revizie la un moment dat.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite