Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria Arad între bilanţul investiţiilor din 2018 şi perspectivele pentru 2019

Miercuri, 23 ianuarie 2019, primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă împreună cu cei doi viceprimari Călin Bibarţ şi Levente Bognar au susţinut o conferinţă de presă în care au prezentat un scurt bilanţ al investiţiilor demarate sau derulate în anul 2018 şi totodată au  punctat proiectele care vor fi prioritare în 2019.   

Primăria Arad între bilanţul investiţiilor din 2018 şi perspectivele pentru 2019
Comentează 0

“Investiţiile derulate de municipalitatea arădeană sunt grupate pe 4 direcţii de finanaţare, respectiv buget local,  buget naţional, împrumuturi şi evident fonduri europene. Cert este că până în luna martie, Aradul va avea proiecte europene depuse, în valoare de 147 milioane de euro. În acest ciclul financiar, municipiul va atrage peste 100 milioane de euro. În 2019,  avem deja procedura de licitaţie pentru achiziţionarea a 10 tramvaie, avem procedura de licitaţie pentru a realiza exteriorul Teatrului Clasic Ioan Slavici, avem în lucru reabilitarea Colegiului Economic, vom finaliza licitaţia pentru reabilitarea integrală a Colegiului Naţional <>. Mai mult de atât, anul acesta vom avea primele rampe subterane, în cartierele Alfa şi Confecţii şi  primele parcări supraterane în cartierele  Alfa şi Micălaca. Este un pas extrem de important pentru municipalitate. În 2019, vom continua proiectul de Regenerare Urbană în valoare de 50 milioane de euro. Sperăm să reuşim finalizarea procedurile de licitaţie pentru parcările subterane din Pieţele Catedralei şi Avram Iancu şi evident reabilitarea integrală a acestor pieţe. În parteneriat cu cetăţenii vom începe reabilitarea faţadelor. Municipalitatea şi-a asumat deja că va reface faţadele a 12 clădiri. Sperăm ca cetăţenii să contribuie în zonele în care nu deţinem proprietăţi astfel încât anul 2019 să fie anul de dinamizare a reabilitării faţadelor din municipiul nostru.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar a completat cele spuse anterior punctând faptul că: “S-a muncit mult până să ajungem în această fază a proiectelor. Ne bucurăm că putem sprijini tot ce este în interesul municipiului şi al cetăţenilor. În acest sens consider că este greu să spunem care este cel mai important proiect pentru municipiu, sau pentru cetăţeni, dar sunt câteva realizări deosebit de spectaculoase.  Reabilitarea Palatului Cultural este una dintre acestea. Prin astfel de investiţii reuşim să aducem spaţiile culturale la un nivel corespunzător. La fel se va întâmpla şi în cazul Teatrului Clasic. Este o necesitate demult discutată şi sperăm că şi această investiţie se va realiza”.

“Până în 2020 vom avea liceele de Bulevardul Dragalina refăcute şi vom avea toate motivele să ne mândrim cu asta. În ceea ce priveşte bazinul de înot, că tot am fost întrebat, acesta e terminat de două luni de zile, dar nu vom putea să-l dăm în administrare până ce nu îl vom prelua de la CNI. Îmi exprim acest regret pentru în ultima perioadă am purtat o serie de discuţii pe această temă cu Bucureştiul şi nu s-a întâmplat nimic. Sper ca în primăvară să fie funcţional. ”, a precizat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite