Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele CJA arată cu degetul după ultimele inundaţii: „Prefectura şi Guvernul sunt depăşiţi de situaţie”

Unele localități din județ au fost afectate, zilele trecute, de inundații în urma ploilor abundente. Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, consideră că Prefectura este depăşită de situaţie, drept pentru care se impune luarea unor măsuri.

Preşedintele CJA arată cu degetul după ultimele inundaţii: „Prefectura şi Guvernul sunt depăşiţi de situaţie”
Comentează 0

Unele localități din județ au fost afectate, zilele trecute, de inundații în urma ploilor abundente. Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, consideră că Prefectura este depăşită de situaţie, drept pentru care se impune luarea unor măsuri”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. 
Acesta face un apel la Prefectură și la instituțiile din subordinea Prefecturii să ia în serios problemele arădenilor, să facă mai puține ședințe în birou și să iasă pe teren, să rezolve cu prioritate problemele reale ale oamenilor, și nu unor raportări care nu ajută pe nimeni. „Vă reamintesc că încă de anul trecut, Consiliul Județean Arad a transmis Prefecturii mai multe solicitări privind acordarea de fonduri de la Guvern pentru lucrările de refacere a drumurilor județene sau podurilor din județ, în urma calamităților, în localitățile Conop, Aluniș, Petriș, Brazii, Mădrigeşti, Buceava, Iacobini, Frumușeni, Petriș, Julița, Dieci, Dezna etc. Am constatat că Guvernul a alocat bani pe criterii politice unor județe PSD, și nu neapărat acolo unde ar fi fost mai mare nevoie. Acolo unde am putut, am executat lucrările din fondurile Consiliului Județean Arad, pentru că spre deosebire de Guvern, eu nu îi pot abandona pe arădeni! Dar constat acum că prin nealocarea banilor de la Guvern pentru unele localități unde doar Guvernul putea interveni, ca de exemplu la Conop, drama oamenilor se repetă. Și de această dată există aceleași probleme ca anul trecut, fiindcă Guvernul nu a alocat banii promiși pentru lucrările de consolidare, chiar dacă în joc este acoperișul de deasupra capului oamenilor. Solicit din nou Prefecturii să țină cu arădenii, să se asigure de despăgubirea sinistraților și să muncească vizibil în interesul Aradului”, a continuat Iustin Cionca.

De menţionat că la nivelul Consiliului Județean Arad funcționează o structură de monitorizare a situației de criză din județ, coordonată de directorul tehnic al instituției.

În urma inundațiilor de anul trecut, în județul Arad au fost deosebit de afectate localităţile Conop, Aluniș, Petriș, Brazii, Mădrigeşti, Buceava, Iacobini, Dieci, Dezna. Au fost zeci gospodării inundate, inclusiv anexe, au fost distruse podeţe de lemn, poduri de beton, punţi de trecere, mai mulți kilometri de drum judeţean și comunal, asfaltate sau pietruite. De asemenea, au fost afectați kilometri de reţea de apă potabilă, peste 50 de fântâni au fost inundate, dintre care 25 în satul Mădrigeşti şi cinci în satul Buceava, dar şi câteva puţuri de apă potabilă în satul Iacobini. Inundaţiile au afectat peste 100 de hectare de teren arabil și fâneţe, în toate localităţile. Potrivit reprezentanţilor CJA, toate lucrările efectuate au fost plătite de Consiliul Județean, iar Guvernul nu le-a decontat nici până astăzi, când Aradul se confruntă cu un nou val de inundații.

 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite