Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean reamenajează fosta închisoare a Comitatului Arad

Conducerea Consiliului Judeţean Arad a decis să reamenajeze şi să includă în circuitul turistic o parte din fosta închisoare a Comitatului Arad. Aceasta a funcţionat, începând cu anul 1821 până în perioada Revoluţiei de la 1848-1849,  în Palatul Comitatului, clădire situată pe Bulevardul Revoluţiei nr. 81. Potrivit reprezentanților CJA era printre cele mai cunoscute închisori ale Aradului.

Consiliul Județean reamenajează fosta închisoare a Comitatului Arad
Comentează 0

De menționat că, timp de mai multe decenii, în imobil s-a aflat sediul ziarelor „Adevărul”, „Nyugati Jelen”, „Observator” și „Glasul Aradului” (biroul de Publicitate). În momentul de față clădirea găzduiește birourile Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică şi ale Direcţiei de Programe din cadrul Consiliului Judeţean Arad.

Începând de luna aceasta au început lucrările de renovare, finanțate din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad, printr-o investiţie de 3.657.197 lei, la care se adaugă TVA. Sunt efectuate renovări şi reabilitări ale încăperilor, inclusiv consolidarea tavanelor. În plus, se lucrează la structura clădirii şi este schimbat  acoperişul. „Am discutat cu conducerea Complexului Muzeal Arad în vederea realizării, în clădirea renovată, a unui muzeu al oraşului Arad, care să pună în valoare o parte din exponatele care, din lipsă de spaţiu, zac astăzi în depozit. Lucrările estimăm că se vor încheia în această toamnă şi, până atunci, vom pregăti clădirea pentru destinaţia pe care urmează să o primească”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

Obiectiv turistic centrat pe „Sala Iuliu Maniu”       

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare şi Strategii, Andrei Ando, a precizat: „Gândim dezvoltarea acestui palat ca obiectiv turistic centrat pe Sala «Iuliu Maniu», acolo unde în 13 -14 noiembrie 1918  au avut loc tratativele istorice pentru viitorul Transilvaniei. Faptul că domnul Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a agreat să reamenajăm o parte din vechea închisoare a Aradului aflată în subsolul acestei clădiri îi va oferi un plus de atractivitate”.

În ceea ce privește Sala „Iuliu Maniu”, trebuie spus că proiectul tehnic necesar începerii lucrărilor a fost finalizat, următorul pas fiind demararea procedurii de achiziție pentru desemnarea constructorului.

Galerie foto (12)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite