Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Precizări de presă guvernamentale

Precizări de presă guvernamentale
Comentează 0

 

Având în vedere interpretarea eronată apărută în spațiul public în privința Raportului săptămânal de supraveghere (21 septembrie - 4 octombrie), realizat de Institutul Național de Sănătate Publică, referitor la analiza unităților în care au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus, inclusiv în domeniul Horeca, suntem abilitați să facem următoarea precizare:

În cadrul analizei au fost incluse persoanele care, în anchetele epidemiologice, au declarat mediul în care s-au aflat în contact cu alte persoane confirmate pozitiv. Din acest punct de vedere, în cazul Horeca, este vorba de persoane care au declarat că lucrează în industria ospitalității și au intrat în contact cu persoane care au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Precizăm faptul această analiză nu este de natură a evalua riscul epidemiologic generat de activitatea Horeca și nici diferențierea riscului în funcție de spațiul (închis sau în aer liber) în care se desfășoară activitatea.

*

Având în vedere faptul că anumite instituții de presă au transmis informații "pe surse" potrivit cărora "mâine vor fi peste 2600 de persoane infectate", facem precizarea că această informație este falsă și este prezentată în mod manipulator.

La acest moment nu sunt cunoscute datele privind totalul persoanelor infectate care vor fi raportate prin buletinul informativ de la ora 13.00 pentru că aceste date sunt centralizate în cursul zilei de mâine la nivel național.

Astfel, informațiile prezentate de instituțiile media sunt false și nu se referă la raportarea aferentă zilei de 7 octombrie a.c.

Facem apel la o informare corectă din partea instituțiilor de presă și verificarea riguroasă a informațiilor date publicității.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite