Vremea Romania, Arad -5°C

Stiri Arad

Polițiștii arădeni au destructurat o grupare de traficanți de persoane care ar fi comis și fraude de 7.000.000 euro

Polițiștii și procurorii arădeni au descins la 20 de adrese, vizând o grupare de traficanți de persoane care ar fi fost implicată și în fraude prin firme fantomă înființate pe numele unor persoane exploatate în Danemarca, cu prejudiciu de 7.000.000 euro.

Polițiștii arădeni au destructurat o grupare de traficanți de persoane care ar fi comis și fraude de 7.000.000 euro
Comentează 2

Potrivit unui comunicat de presă remis de Poliția Județeană Arad, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și procurorii D.I.I.C.O.T au destructurat o grupare infracțională organizată, care ar fi exploatat peste 100 de persoane în Danemarca.

Astfel, au avut loc percheziții la 20 de adrese din județele Botoșani, Vrancea, Mureș, Constanța și din București, fiind puse deja în executare 19 mandate de aducere.

Potrivit comunicatului, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi recrutat persoane cu o situație materială precară, cărora le-ar fi promis angajarea în locuri de muncă bine plătite în străinătate. Ulterior, victimele ar fi fost transportate și adăpostite în Danemerca, unde, fiind lipsite de mijloace financiare, ar fi fost obligate să execute activitățile impuse de membrii grupării.

”În numele victimelor, membrii grupării ar fi constituit firme fantomă, ar fi deschis conturi bancare și ar fi obținut cărți de credit, pe care le-ar fi utilizat în vederea comiterii de fraude, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000.000 de euro”, precizează sursa citată.

Totodată, în același dosar, în 25 februarie 2015, polițiștii români, în colaborare cu autoritățile din Danemarca, au desfășurat o acțiune în urma cărora au fost arestate 20 de persoane aflate pe teritoriul Danemarcei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, înșelăciune, fraude informatice și evaziune fiscală.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite