Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Carduri CLONATE la Arad. Cinci tineri, reținuți după ce și-au făcut cumpărături de 50.000 de euro din conturile altora

Cinci tineri au fost reținuți de către procurorii DIICOT Arad pentru fraude informatice, după ce ar fi spart bazele de date ale două bănci, au sustras datele unor carduri și ar fi făcut cumpărături online.

FOTO | Carduri CLONATE la Arad. Cinci tineri, reținuți după ce și-au făcut cumpărături de 50.000 de euro din conturile altora
Comentează 0

Potrivit procurorilor DIICOT Arad, a fost destructurat un grup infracțional organizat specializat în fraude informatice. Este vorba de patru tineri din Arad și unul din Bistrița Năsăud, fotbalist la o echipă dintr-o comună arădeană. Cei cinci ar fi spart bazele de date ale două bănci, ar fi sustras datele unor carduri bancare pe care le-au folosit pentru a face cumpărături online.

”În urma informațiilor primite, a fost destructurat un grup infracțional  organizat specializat în fraude informatice. Membrii grupului au accesat datele de pe carduri ale unor persoane, au efectuat mai multe tranzacții comerciale online, cumpărând diverse produse, precum electronice și îmbrăcăminte, pe care le-au revândut, iar banii i-au împărțit între ei”, a declarat, miercuri, procurorul de caz, Călin Hosu.

Păgubiții sunt din mai multe localități ale țării, iar până în prezent a fost calculcat un prejudiciu de aproximativ 50.000 de euro.

”Facem apel la persoanele care au constatat astfel de fraude să se adreseze DIICOT sau Poliției Arad”, a adăugat procurorul.

Suspecții au între 25 și 30 de ani și au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite