Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Procurorii DIICOT Arad au descins la traficanți de migranți. Gruparea era finanțată din Turcia

Mai multe percheziţii au loc, joi, la persoane suspectate că, timp de câteva luni, au transportat ilegal peste graniţă peste o sută de migranţi. Un număr de 20 de suspecți sunt ridicați și duși pentru audieri la sediul DIICOT Arad.

Procurorii DIICOT Arad au descins la traficanți de migranți. Gruparea era finanțată din Turcia
Comentează 0

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, sub coordornarea procurorilor DIICOT Arad, fac 25 de percheziţii în judeţele Botoşani, Dolj, Giurgiu, Sălaj, Timiş şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada august – decembrie 2016, grupul infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi, pe relaţia Turcia – România – Ungaria, ar fi introdus fraudulos în ţară, de mai multe ori, peste 100 de persoane, cetăţeni sirieni, irakieni, turci, afgani şi marocani, pe care, ulterior, ar fi încercat să îi treacă fraudulos peste frontiera româno-maghiară, destinaţia finală fiind Germania”, arată Poliţia Română.

Pe parcursul investigaţiei, au fost depistate cinci transporturi de migranţi, în unul din cazuri, 42 de persoane, între care 18 copii, fiind găsite ascunse într-o cisternă în Vama Vărșand. Migranţii găsiți la Vărșand proveneau din Maroc şi Irack şi voiau să ajungă în Europa de Vest.

Gruparea era finanțată din Turcia și era organizată pe mai multe paliere: de racolare, de cazare şi de transport.

Vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere, suspecţii urmând să fie audiați la sediul DIICOT Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite