Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șapte dintre traficanții de migranți au fost ARESTAȚI de judecătorii Tribunalului Arad

Șapte dintre suspecții reținuți pentru că ar fi făcut parte din gruparea care trafica migranți pe relația Turcia-România-Ungaria au fost arestați preventiv, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de către judecătorii Tribunalului Arad, în timp ce alți zece  au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Șapte dintre traficanții de migranți au fost ARESTAȚI de judecătorii Tribunalului Arad
Comentează 0

Șeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Arad, Cosmin Popovici, a declarat, sâmbătă, că 17 suspecți dintre cei 20 identifiacați ca făcând parte din gruparea de traficanți de migranți au fost prezentați Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Instanța a admis cererea procurorilor DIICOT de a emite mandate de arestare pentru 30 de zile în cazul a șapte dintre suspecți, în timp ce zece au fost puși sub control judiciar timp de 60 de zile, măsuri care pot fi atacate.

Conform unor surse din cadrul DIICOT Arad, procurorii vor face recurs pentru soluția dată în cazul celor zece, cerând arestarea preventivă.

Unul dintre cei 20 de suspecți este cercetat în libertate, iar alte două persoane identificate ca făcând parte din grupare sunt căutate de polițiști.

SCCO Arad a avut parte de un sprijin important din partea Poliției de Frontieră în destructurarea rețelei infracționale. Anchetatorii și polițiștii de frontieră au colaborat timp de jumătate de an și au reușit să intercepteze câteva grupuri de migranți care urmau să fie trecute ilegal granița în Spațiul Schengen.

CITEȘTE ȘI: Procurorii arădeni au reținut 16 suspecți în dosarul traficului de migranți

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite