Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliţia Locală dă iama în cerşetori: câţi oameni fără adăpost au fost găsiţi în 24 de ore în zona centrală, Vlaicu şi Micălaca

Reprezentanţii Poliţiei Locale anunţă că au făcut o nouă acţiune pentru depistarea cerşetorilor care îşi fac veacul pe străzile Aradului. De data aceasta au fost făcute verificări în zona centrală a municipiului, Micălaca şi Vlaicu.

Poliţia Locală dă iama în cerşetori: câţi oameni fără adăpost au fost găsiţi în 24 de ore în zona centrală, Vlaicu şi Micălaca
Comentează 1

„Echipajele cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad continuă acțiunea de identificare a punctelor vulnerabile din oraș atât pe domeniul public cât și în  imobile (clădiri dezafectate ori terenuri neîntreținute) unde și-au găsit refugiul persoane fără adăpost, ocupând abuziv spațiile respective și producând disconfort concetățenilor prin modul lor de viață. De asemenea, sunt preluate sistematic și conduse pentru identificare persoanele care apelează la mila publicului. Spre deosebire de anii anteriori, când raziile durau doar câteva ore, în prezent, acțiunile săptămânale ale poliției locale din Arad se desfășoară nonstop, ziua și noaptea, pe durata a minim 96 de ore. Această abordare are menirea de a contribui la descurajarea acelor indivizi, în special cei sosiți din afara orașului, care continuau să cerșească după finalizarea raziilor din oraș”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

În ultimele 24 de ore s-a intervenit în zona centrală și în cartierele Micălaca și Aurel Vlaicu unde au fost identificate și ulterior conduse la punctul de lucru special destinat acestui scop, pe Calea Radnei, un număr de 23 de persoane.

„În acest context, DGPL face apel la cetățeni să semnaleze de îndată la numărul de telefon al dispeceratului (tel. 0257/939, apel gratuit) atât prezența cerșetorilor în oraș, cât și situațiile în care aceștia pătrund ilegal, în timpul nopții, în incinte aparținând de condominii ori când își organizează locuri în care înnoptează în spațiu deschis, pe terenuri publice ori private.

Poliția locală va interveni, cu sprijinul operatorilor de salubritate, în vederea desființării elementelor de logistică ilicită a ”cazării” ce contribuie la perpetuarea fenomenului cerșetoriei.

În realizarea acestor activități, DGPL colaborează cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Poliția Municipiului Arad. Echipaje ale acestor structuri iau parte la interviurile desfășurate la sediul poliției locale ori primesc în propriile locații persoane conduse de polițiștii locali. De asemenea, DGPL transmite entităților susmenționate elementele rezultate din interviuri ce pot indica cazuri de natură socială, medicală ori penală”, mai spun poliţiştii locali.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite