Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poarta sufletelor deschisă la Centrul de persoane vârstnice de pe Calea Bodrogului Nr.2

Poarta sufletelor deschisă la Centrul de persoane vârstnice de pe Calea Bodrogului Nr.2
Comentează 0

Joi, 10 noiembrie 2015, porțile  Centrului de persoane vârstnice de pe Calea Bodrogului Nr.2 s-au deschis pentru a aduce un strop de bucurie celor care, din diferite motive, își duc povara anilor în acest centru.

Gazdele au pregătit o zi deosebită învăluită în căldura unei zile de toamne târzie. Spre cer s-a ridicat ruga părintelui Măcean Ioan și cea a preotului Gabriel Mariș,  reprezentantul  Arhiescopiei Române – Asociația Socială. Le-au ținut isonul glasurile tremurânde ale rezidenților și ale studenților de la ASCOR. Aceleași voci s-au reunit într-un cor care a intonat pricesne și  melodii din vremuri demult apuse. Cei prezenți  li s-au alăturat într-un moment emoționant în care se cânta despre  iertare pentru cele greșit făcute și putere de a ne duce poverile.

Un strop de voie bună au adus în inimile și privirile bunicilo  în care se amestecau zâmbet de om trecut prin ale vieții și zâmbet de copil, taraful Școlii Gimnaziale ”Iosif Moldovan” Arad, condus de profesorii Cosmin Gavra și Bogdan Farcașiu. Lorina a încântat asistența cu un dans modern.

Toate acestea nu ar fi fost posible fără efortul depus de către cei care au grijă de bătrânii pe care noi      i-am uitat sau de care nu avem timp să ne îngrijim,  cei care le oferă zilnic sprijinul de care au nevoie:    d-na director Fira Popa, d-nele asistent social Emanuela Spir, Cristina Dobra, Maria Mihuț, d-na doctor Daniela Burcea.  Și cerul a fost astăzi alături de acești oameni cu suflet mare, răsplătindu-i cu o zi  frumoasă. Numai copacii din curtea Centrului  își așterneau  lin frunzele  aurii peste  cele dureri neștiute purtate în adâncurile sufletelor.

Poate mai des noi, cei care ne afișăm cu mândrie sănătatea și tinerețea, ar trebui să trecem pragul Centrului de vârstinici pentru că, așa cum spunea doamna director, porțile acestuia sunt zilnic deschise. Un pic de de bunătate dăruită celor bătrîni și uitați nu costă prea mult, nu-i așa? Poate mai des ar trebui să le dăruim un picurel de bucurie,precum cea de astăzi,  adevărați ”licurici în buzunarul amintirilor”.

 

Galerie foto (39)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite