Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Platformă online dedicată micilor fermieri care vor să-și vândă marfa marilor lanțuri de retail

A fost creată o platformă online dedicată micilor producători agricoli în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail. Aceasta poate fi accesată aici:  http://www.rndr.ro/legume.

Platformă online dedicată micilor fermieri care vor să-și vândă marfa marilor lanțuri de retail
Comentează 0

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pus la dispoziția micilor producători un portal pentru a completa cantitățile de legume, fructe, rasaduri, plante medicinale, flori disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail. „Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători. Aceasta platformă vine în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. Astfel, MADR sprijină dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor. Pentru a putea completa informațiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător. După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunțului”, susțin reprezentanții Ministerului Agriculturii.

De la momentul deschiderii platformei, 31 martie 2020, până la sfârșitul lunii trecute, peste 1.000 utilizatori au accesat platforma, iar 400 de fermieri au reușit să livreze în totalitate produsele pe care le cultivau.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite