Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dimitrie Muscă cere demisia ministrului Daea

Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea. Muscă susține că agricultura și zootehnia se află în starea dezastruoasă de azi în principal din cauza oficialilor, scrie agro-tv.ro.

Dimitrie Muscă cere demisia ministrului Daea
Comentează 0

„Ministerul Agriculturii este criminalul agriculturii și al zootehniei românești. O spun cu toată responsabilitatea. Să știți că o parte din procesatori, din cei care au dat lapte pentru școli, au primit banii după luni și luni de zile; statul a fost cel mai rău platnic și i-a băgat în insolvențe.

În al doilea rând, ca să vă justific de ce susțin acest lucru, la nivelul Uniunii Europene s-a luat o decizie ca fiecare stat să dea câte o subvenție pe hectolitrul de lapte. Noi nu am făcut aproape nimic, iar în cazul nostru, în condițiile în care sunt societate integrată 100%, marfa de la ferma de lapte a plecat cu aviz de expediție. Ministerul Agriculturii a refuzat să-mi dea bani și mie ca și grant, pe considerentul că nu am factură. Legile contabilității nu-mi permit să dau laptele pe factură în cadrul aceleiași societăți. Am fost omis de la grant, pentru că Ministerul Agriculturii, în frunte cu Daea, a uitat acest lucru. I-am spus ce s-a întâmplat, au revenit, dar n-au făcut nimic. Suntem mai multe societăți în situația aceasta, durează de vreo 3 luni de zile”, susţine Muscă, potrivit sursei citate.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite