Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Piață volantă în Piața Catedralei Vechi

Încă o promisiunie onorată. Aceasta s-ar putea spune despre piața volantă care se va organiza începând de săptămâna aceasta în Piața Catedralei Vechi. Printre primii clienți ai pieței a fost chiar primarul Călin Bibarț care le-a promis comercianților că se vor găsi soluții la toate problemele ridicate de ei, dar e nevoie de timp, răbdare și bunăvoință.

Piață volantă în Piața Catedralei Vechi
Comentează 0

Fiind vorba despre un proiect pilot, deocamdată piața volantă va funcționa în zilele de miercuri, joi și vineri, începând cu ora 7, până după-amiaza. Nu sunt excluse nici zilele de weekend, însă doar acelea în care piața Catedralei Vechi nu găzduiește alte evenimente. 

„Suntem în Piața Catedralei Vechi, așa cum este ea cunoscută printre arădeni, în zona unde a fost hala agroalimentară. Am promis încă de la momentul în care s-a pus problema reamenajării zonei, când au fost atâtea discuții și zbateri, că vom încerca să amenajăm o piață volantă aici. Eu am crescut o bună parte din viață aici, stăteam pe 6 Martie, cum se numea atunci actuala strada Ștefan Cicio Pop. Îmi amintesc că în acea perioadă, producătorii care erau fie din Aradul Nou, fie din Horia, marea majoritate nemți, veneau cu cărucioarele pline de produse proaspete, în zilele în care se organiza piață, le vindeau, iar apoi piața rămânea liberă. Ulterior ea a devenit o zonă cu foarte multe clădiri insalubre, cu depozite de materiale, o situație inacceptabilă pe termen lung. Dacă va prinde acest concept de piață volantă, îl vom dezvolta: vom putea mări intervalul de funcționare și vom asigura spațiul necesar pentru un număr mai mare de comercianți. Ceea ce urmărim noi este să fie mulțumită toată lumea”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

20 de comercianți și-au expus azi marfa în piața Catedralei Vechi, însă numărul lor ar putea crește. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească aceștia este să dețină atestat de producător. Pentru înscrieri și informații suplimentare producătorii locali sunt îndrumați să se adreseze societății TÂRGURI OBOARE PIEȚE SA, cea care administrează piețele din municipiu.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite