Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comercianții care au protestat s-au întâlnit cu viceprimarul Bibarț

Viceprimarul Călin Bibarț a discutat, vineri, cu reprezentanții producătorilor care desfac mărfuri agro-alimentare în Piața Catedralei, urmare a îngrijorărilor exprimate de aceștia în ultimele zile cu privire la eventuala desființare a pieței.

Comercianții care au protestat s-au întâlnit cu viceprimarul Bibarț
Comentează 0

Reprezentanții producătorilor au fost invitați la Primărie pentru a discuta cu viceprimarul Bibaț și consilierul municipal Geanina Pistru.  Cei doi le-au explicat că în prezent municipalitatea analizează mai multe posibilități de amplasare a Monumentului Marii Uniri.

”Au subliniat că informațiile din ultimele zile privind desființarea pieței agro-alimentare din această zonă a orașului sunt prezentate cu rea-credință iar zvonul cu privire la construirea unui supermarket în Piața Catedralei este mincinos”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

”În primul rând trebuie știut că regulamentele de urbanism sunt clare și exclud supermarketurile din zona istorică a Pieței Catedralei. În al doilea rând, planurile urbanistice de punere în valoare a zonei istorice care cuprinde și Piața Catedralei datează de mai mulți ani (2010, 2012, 2014), nu sunt nici noutăți și nici secrete, au fost dezbătute cu transparență, adoptate cu unamimitate de Consiliul Local Municipal și aduse la cunoștiința arădenilor în numeroase ocazii de reprezentanții municipalității și de massmedia. Toate aceste planuri de urbanism prevăd reamenjarea ca piață publică deschisă și, evident este necesară reamplasarea pieței agro-alimentare în apropiere”, a afirmat viceprimarul, citat în același comunicat.

CITEȘTE ȘI: Comercianții nu vor spațiu pietonal cu monument în Piața Catedralei

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite