Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Piața Catedralei va deveni un spațiu pietonal, decizia fiind luată de Consiliul Local

Conform primarului Gheorghe Falcă, consilierii locali au aprobat în unanimitate, în ultimii ani, două planuri urbanistice zonale privind transformarea pieței într-un spațiu pietonal.

Piața Catedralei va deveni un spațiu pietonal, decizia fiind luată de Consiliul Local
Comentează 7

Într-o conferință de presă susținută marți, primarul a făcut precizări cu privire la amplasarea la Arad a Monumentului Marii Uniri și cu privire la planurile urbanistice în vigoare pentru punerea în valoare a amsamblului Pieței Catedralei. Gheorghe Falcă a insistat că este vorba despre două teme distincte, care au fost amestecate intenționat pentru a fi politizate.

”Am primit solicitări de la Ministerul Culturii pentru a căuta o altă locație de amplasare a Monumentului Marii Uniri. Lucrarea aparține ministerului, căruia îi revine și sarcina amplasării în Arad. Noi am fost deschiși la solicitarea dumnealor și am început să analizăm variante. Constatând de câteva zile atitudinea politică față de acest subiect a domnilor de la PSD, de la consilieri la parlamentari, am solicitat la minister să-și rezolve problema amplasării Monumentului Marii Uniri și să propună dânșii variante de locații, pe care le vom pune în dezbatere publică în Arad. Aștept să văd care va fi atunci poziția PSD, dacă va fi împotriva Guvernului sau va fi o poziție normală așa cum trebuie să fie într-un stat în care îți respecți instituțiile”, a spus edilul.

Referitor la planurile urbanistice care vizează reamenajarea Pieței Catedralei, primarul a precizat că acestea sunt stabilite de mai mulți ani prin hotărâri ale  Consiliului Local Municipal, care vor fi puse în practică în următorii ani. 

”Avem ca sarcină găsirea unei alte locații pentru a amenaja piața agro-alimentară pentru cetățeni, iar în Piața Catedralei realizarea unei piețe publice pietonale pentru a lega Piața Avram Iancu prin strada Mețianu cu Piața Catedralei și mai departe  cu Parcul Reconcilierii. Subiectul va trebui să fie tratat în următorii ani, iar Monumentul Marii Uniri, dacă respectăm Aradul, trebuie amplasat foarte rapid”, a mai spus Gheorghe Falcă.

CITEȘTE ȘI :

PROTEST | Comercianții nu vor spațiu pietonal cu monument în Piața Catedralei

Comercianții care au protestat s-au întâlnit cu viceprimarul Bibarț

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite

Inchide