Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Peste 20 de oameni au murit în urma seismului de 6,8 grade care a zguduit Turcia. România, pregătită să intervină

În ziua de 24 Ianuarie 2020 la ora 19:55:16 (ora locală a României) s-a produs în EASTERN TURKEY un cutremur cu magnitudinea ml 6.6, la adâncimea de 10km.

Peste 20 de oameni au murit în urma seismului de 6,8 grade care a zguduit Turcia. România, pregătită să intervină
Comentează 0

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 31km S de Elazig, 70km N de Siverek, 82km E de Malatya, 99km NV de Diyarbakir, 110km NE de Adiyaman, 136km N de Viransehir, 141km N de Sanliurfa, 173km V de Batman, 176km NV de Kiziltepe, 221km NE de Gaziantep.

Cel puțin 20 de oameni au murit în urma seismului de 6,8 grade pe scara Richter care a zguduit vineri Turcia, iar peste 550 de persoane au fost rănite, a anunțat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, citat de presa locală și preluat de AFP.

Totodată salvatorii încercau să extragă cel puțin 30 de oameni blocați sub dărâmărturile clădirilor prăbușite din Elazig, a declarat ministrul de Interne, Suleyman Soylu.

UPDATE:

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, a declarat că echipele române de salvare sunt pregătite să intervină în Turcia, acolo unde a avut loc un cutremur uriaș de 6,8 grade pe scara Richter.

"La acest moment avem lumina verde de la cel mai înalt nivel, și de la domnul prim-ministru și la nivelul Ministerului, pentru a pleca în cazul în care suntem solicitați. Suntem în legătură cu Protecția Civilă Europeană, care nu a primit încă solicitare din partea Turciei. La acest moment nu există intenția de a solicita ajutor. Dar în cazul în care se solicită ajutor, noi deja suntem prealertați, echipa noastră de căutare-salvare este prealertată, colegii de la Ministerul Apărării știu de situație pentru a ne asigura transportul și atunci dacă vine vreo solicitare, ne mobilizăm așa cum ne-am mobilizat acum câteva săptămâni pentru cutremurul din Albania", a spus Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la un post național de televiziune.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite