Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CUTREMUR de 6,7 lângă Bodrum. Staţiuni din Grecia şi Turcia, lovite de TSUNAMI: 2 morţi, 200 răniţi

Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat, în noaptea de joi spre vineri, în apropiere de Bodrum, în sud-vestul Turciei, a anunțat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morți în insula grecească Kos, din Marea Egee.

CUTREMUR de 6,7 lângă Bodrum. Staţiuni din Grecia şi Turcia, lovite de TSUNAMI: 2 morţi, 200 răniţi
Comentează 0

Epicentrul cutremurului de pământ, care a avut loc la 1.31 ora locală vineri (22.31 GMT joi), s-a aflat la 10 km sud-est de orașul de coastă Bodrum în Turcia, și la 16,2 km est de Kos în Grecia, potrivit USGS, citat de AFP. 

Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee. 

Două persoane au fost ucise în Insula Kos, din Marea Egee, în timpul "cutremur foarte puternic" ce a avut loc în largul coastei insulei grecești, a declarat, pentru France Presse, un responsabil al spitalului din Kos. 

"Avem doi morți și răniți. Plafonul unei clădiri s-a prăbușit", a spus acest responsabil. Potrivit pompierilor, este vorba despre un bar situat în centrul orașului Kos, al cărui tavan s-a prăbușit. 

Pe insulele grecești din Arhipelagul Dodecanez în Marea Egee și mai ales în Kos și Rodos, cutremurul a fost puternic resimțit, relatează AGERPRES

Potrivit Observatorului din Atena, seismul de "magnitudine 6 a fost foarte puternic". Epicentrul său a fost situat la 20 km în largul Insulei Kos.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite