Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CUTREMUR DEVASTATOR în Turcia: Ministerul român de Externe, ANUNŢ de ultimă oră

Doi oameni au murit şi 200 au fost răniţi, în urma cutremurului puternic de 6,7 pe Richeter produs, azi-noapte, pe coasta de vest a Turciei. Seismul a avut loc la doar 12 kilometri de stațiunea Bodrum şi a fost resimţit şi în insula greacă Kos, un alt centru turistic major.

CUTREMUR DEVASTATOR în Turcia: Ministerul român de Externe, ANUNŢ de ultimă oră
Comentează 0

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe român, Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurelor, precum şi cu privire la existența unor persoane de cetăţenie română printre persoanele afectate.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena – (0030) 2106728879 şi (0030) 2106744544 şi al Consulatului General al României la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir monitorizează situația, menţin legătura cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate, mai informează MAE.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite